Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » Oprea afla azi ce decid senatorii in privinta imunitatii sale

Oprea afla azi ce decid senatorii in privinta imunitatii sale

Autor:

Fostul ministru al Internelor urmeaza sa afle, in doar cateva pre, cum anume va arata rezultatul votului pe care il vor da colegii sai senatori, in privinta solicitarii procurorilor anticoruptie de incuviintare a urmaririi sale penale.

 

GABRIEL OPREA FANE 2 350x239 Oprea afla azi ce decid senatorii in privinta imunitatii sale

UPDATE 1: Cererea DNA in cazul Oprea a fost aprobata, prin vot, in plenul Senatului. Cititi detalii AICI.

UPDATE: Senatorii au inceput sa voteze pe marginea cererii DNA pe numele lui Gabriel Oprea. Este vorba despre un vot secret, cu bile.

Sedinta de plen urmeaza sa inceapa in doar cateva minute, la ora 10.30. De altfel, dupa cum isi amintesc multi deja, Oprea a solicitat senatorilor, zilele trecute, printr-o scrisoare, sa voteze aceasta cerere, sustinand ca se considera nevinovat si ar vrea ca adevarul sa fie aflat cat mai repede. Aspect pe care l-a reiterat in urma cu doar cateva clipe, la sosirea la Parlament, mai precis inainte de a intra in sala de sedinte.

Deunazi, Gabriel Oprea a fost la Comisia Juridica a Senatului, unde, dupa ce si-a sustinut punctul de vedere in fata senatorilor juristi, acestia din urma au supus la vot solicitarea procurorilor. Au dat un aviz favorabil acestei cereri, cu majoritate de voturi, elaborand un raport in acest sens. Doar ca avizul Comisiei Juridice este unul consultativ, decizia finala in privinta imunitatii fosutlui ministru de interne si vicepremier pe chestiuni de securitate nationala fiind luata, prin vot, de catre senatorii prezenti la sedinta de plen.

Va reamintim ca DNA a formulat aceasta cerere in privinta a doua acuzatii de abuz in serviciu.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!