AcasăPoliticaOprea a fost la Vaideeni, unde s-a amenajat o tabara de sinistrati....

Oprea a fost la Vaideeni, unde s-a amenajat o tabara de sinistrati. 148 persoane raman evacuate ca urmare a inundatiilor

Vicepremierul Gabriel Oprea a vizitat, miercuri, impreuna cu secretarul de stat, Raed Arafat, comuna Vaideeni, din Valcea, puternic afectata de inundatiile de zilele trecute, pentru a vedea cum sunt puse in aplicare masurile dispuse in sprijinul populatiei care a avut de suferit in urma viiturii  ce a avut loc in zona respectiva.

Ministrul de Interne a anuntat ca in aceasta localitate a fost amenajata o tabara de sinistrati, in care au fost instalate 20 de locuinte modulare, in care vor locui 22 de familii, urmand sa fie montate alte sase astfel de adaposturi temporare, destinate persoanelor care au ramas fara adapost, dupa ce apele le-au distrus casele si gospodariile. Atat marti, cat si miercuri, in Olt si in Valcea au fost trimise 32 de astfel de locuinte modulare, a precizat Oprea.

Mai mult, in ajutorul oamenilor afectati de inundatii au fost trimise, din rezerva de stat, alimente, combustibil, dar si apa potabila si paturi, distribuite de catre prefecturile din Olt, Arges si Dolj.

Totodata, vicepremierul a anuntat ca la aceasta ora mai raman evacuate 148 de persoane, majoritatea din Vaideeni si sase din localitatea Gataia, din Timis. Acestia sunt adapostiti fie la rude, fie in aceasta tabara de sinistrati, dar si in spatiile puse la ispozitie de autoritatile locale.

Ministrul de Interne a precizat ca sunt afectate de inundatii, la aceasta ora, 15 localitati din sapte judete- Arges, Botosani, Olt, Timis, Teleorman, Valcea si Mehedinti, raurile din bazinele hidrografice Barzava, Moravita, Caras si bazinul superior al raului Bega aflandu-se din nou sub avertizare hidrologica Cod Portocaliu.

216 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger