AcasăPoliticaOprea a cerut structurilor MAI sa fie gata sa intervina in cazul...

Oprea a cerut structurilor MAI sa fie gata sa intervina in cazul unor urgente cauzate de vreme

Avand in vedere ca, de duminica la amiaza incepand, si pana luni la pranz, mai multe zone din tara, inclusiv anumite regiunimontane, se vor afla sub incidenta unei avertizari meteo de vreme rea -ninsori, vant puternic, dar si polei- ministrul de Interne a cerut structurilor din cadrul MAI – atat politistilor, cat si pompierilor si jandarmilor- sa fie pregatiti sa intervina in cazul aparitiei unor situatii de urgenta cauzate de furia iernii.

Vicepremierul pentru securitate nationala a cerut inspectoratelor judetene pentru situatii de urgenta sa fie pregatite sa activeze grupele operative in orice moment, pentru a gestiona cat mai rapid orice situatie care poate aparea.

Mai mult, pentru prevenirea accidentelor sau a blocajelor rutiere, in conditii de viscol, avand in vedere ca acest fenomen este posibil sa apara, indeosebi in reginile montane, vor fi prezenti in trafic politisti de la Rutiera. In timp ce soferilor li se recomanda sa circule cu prudenta, in conditii de iarna, tinand cont de faptul ca drumul poate fi acoperit cu polei, sau pot aparea ninsori, turistilor aflati in special in zona Carpailor Meridionali si a celor de Curbura li se recomanda sa se informeze din timp despre starea vremii, in asa fel incat furia iernii sa nu ii ia prin suprindere. „Jandarmeria Montana este pregatita, alaturi de serviciile de Salvamont, sa intervina in situatiile in care turistii aflati pe traseele montane ar putea fi in pericol”, se precizeaza intr-un comunicat al MAI.

author avatar
Cristina Stefan
120 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger