AcasăPoliticaOprea a anuntat oficial conducerea Senatului ca demisioneaza incepand cu 1 octombrie

Oprea a anuntat oficial conducerea Senatului ca demisioneaza incepand cu 1 octombrie

Desi s-a lasat asteptat pana dupa-amiaza tarziu, Gabriel Oprea a trimis documentul prin care isi oficializeaza demisia, cererea fiind adresata seful Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

Anuntase, la momentul la care si-a facut publica intentia de a parasi fotoliul de senator, pe fondul controverselor inscate de rezultatul votului dat in plenul Camerei Superioare, in cazul cererii DNA pe numele sau, ca luni va trimite oficial demisia la Senat. Cererea semnata de Oprea a ajuns, din cate se mentioneaza din directia Senatului, luni la ora 17 si 15 minute, in conditiile in care, in urma cu doar cateva ore, presedintele acestui for mentiona ca solicitarea in acest sens e asteptata pana la ora 18.

Odata primita, solicitarea prin care Gabriel Oprea cere presedintelui Senatului sa ia act de dorinta sa de a demisiona din functia de senator, incepad cu 1 octombrie, va ajunge pe ordinea de zi a viitoarei sedinte a Biroului Permanent. Ulterior, va fi trecuta in programul unei sedinte de plen, pentru ca, in conformitate cu regulamentul, sa poata deveni efectiva.

Ar mai fi de mentionat faptul ca Oprea insusi a ales sa posteze pe contul sau oficial de Facebook o copile a documentului, la fel cum facuse, catre finele saptamanii precedente, cu cererea prin care, la data respectiva, cerea liderului Senatului reluarea votului pe marginea cererii procurorilor anticoruptie, care voiau unda verde pentru a incepe urmarirea penala in cazul fostului ministrui de Interne, in cazul anchetei ce se face in privinta mortii tanarului politist Bogdan Gigina. „E adevarat ca, pana in acest moment, nu s-a inregistrat, in mod oficial, actul demisiei, asa incat asteptam astazi, pana la ora 18:00. Daca actul demisiei va fi inregistrat, atunci luam act de demisie si obiectul reluarii votului sigur ca nu se mai poate sustine, adica solicitarea de reluare a votului ramane fara obiect”, explica Tariceanu, in urma cu putine ore, procedura de urmat in aceasta privinta.

author avatar
Cristina Stefan
72 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger