AcasăPoliticaOpoziția ține cu dinții de primarii ei

Opoziția ține cu dinții de primarii ei

Intenția pesedistului Liviu Dragnea de a dezlega primarii de glia partidelor de origine a stârnit Opoziția, care amenință inclusiv cu sesizarea Comisiei de la Veneția.

Anunțul vicepremierului Liviu Dragnea a declanșat războiul primarilor

În opinia lui Klaus Iohannis, o asemenea decizie ”deschide cutia Pandorei” și concurează proiectul referitor la amnistie la capitolul ”cele mai mari erori”. ”Ar fi o eroare mare de tot dacă Guvernul Ponta ar da ordonanţă prin care s-ar aproba migraţia politică a primarilor. Ar fi o eroare la fel de mare ca acea lege a amnistiei şi a graţierii pe care şi-o doresc foarte mulţi din PSD. Eu sunt total împotriva unei astfel de înlesniri, sper că în ultimul moment Guvernul PSD se va trezi şi nu va da o astfel de ordonanţă. Trebuie să terminăm odată cu migraţia politică, trebuie să facem politică pentru România, pentru români, pentru economie, şi nu de dragul grupurilor de interese oculte din interiorul partidelor”, critică Iohannis. Aceeași teorie este împărtășită și de Monica Macovei: ”Dragnea vrea să legalizeze o ilegalitate: migrația politică în rândul aleșilor locali. Este un alt atac al PSD la funcționarea statului de drept, după modelul «marțea neagră», pentru că PSD încearcă să acapareze puterea și să controleze întreaga țară. În plus, Macovei susține că tot mai mulți primari ”se plâng de presiunile și șantajul la care sunt supuși, trezindu-se peste noapte cu proiectele europene blocate chiar de instituții aflate în subordinea ministrului Dragnea”.

Predoiu: Furtul primarilor precede furtul prezidențialelor

Mult mai direct decât cei doi, Cătălin Predoiu acuză PSD-ul de ”furtul primarilor”, operațiune de o ”ticăloșie politică” fără precedent, care ”pregătește temeinic” jaful principal: ”furtul alegerilor prezidențiale”. ”Corectitudinea alegerilor prezidențiale este pusă în pericol din cauza furtului primarilor, care echivalează cu furtul votului cetățenilor. Doctor Ponta patronează încercarea de furt politic a primarilor, iar domnul Dragnea e pe cale să dea o lovitură democrației. Încă de pe acum, PSD și aliații săi încearcă să securizeze cât mai multe voturi pentru doctor Ponta”. Predoiu nu s-a mulțumit doar cu acuzele, ci i-a avertizat pe pesediștii că va sesiza Comisia de la Veneția în ceea ce privește ”presiunile exercitate asupra primarilor și ordonanța pe care vrea să o dea Dragnea. Ba mai mult, Cătălin Predoiu anunță de pe acum că ordonanța cu pricina, dacă va fi totuși dată, va fi atacată și în țară, atât la Avocatul Poporului, cât și la Curtea Constituțională.

author avatar
Simona Badulescu
294 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger