AcasăPoliticaOpozitia si Puterea au dat-o in golanie

Opozitia si Puterea au dat-o in golanie

Alina Gorghiu il acuza pe presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, de ”golanie politica”, pe motiv ca acesta din urma a indraznit sa le strice sarbatorile alesilor.

Alina Gorghiu il acuza pe Calin Popescu Tariceanu de ”golanie politica”

Alina Gorghiu a fost deranjata de convocarea plenului comun al celor doua Camere pentru ziua de marti – sedinta dedicata punerii Statutului parlamentarului in acord cu Constitutia. ”L-a convocat marti cand, din pacate, foarte multi colegi parlamentari, din pricina sarbatorilor legale, nu vor fi prezenti la Parlament. Eu nu am mai vazut asemenea golanie politica de foarte multa vreme”, reclama Gorghiu, adaugand si ca Tariceanu a ales special ziua ”tocmai pentru a nu putea fi votate actele necesare punerii in legalitate”. Din lipsa cvorumului legal, se subintelege. Acum, stand stramb si judecand drept, eticheta de ”golanie politica” ar putea fi pusa obiceiului alesilor nostri de a ”invia” de mai multe ori pe an – respectiv si de Pastele ortodox si de cel catolic, si asta in pofida faptului ca in randul sarbatorilor legale romanesti intra doar Pastele ortodox. Ca urmare, sa-l acuzi pe Tariceanu ca a programat o sedinta comuna in a treia zi a Pastelui catolic – zi de lucru normala, inclusiv pentru parlamentari, pe malurile Dambovitei – frizeaza absurdul. Amuzant este ca Alina Gorghiu este contrazisa chiar de un coleg de-al sau de partid, senatorul liberal Cristian Bodea care, spre deosebire de sefa sa, crede ca demersul este pus la cale tocmai pentru a se corecta de urgenta Statutul parlamentarilor.

Calin Popescu Tariceanu

”Miercuri se judeca la CCR contestatia PNL. Planul celor de la PSD este de a intra in constitutionalitate, in legalitate, pana la judecarea contestatiei depusa de PNL. Scopul este de a lasa fara obiect aceasta contestatie. Miercuri dimineata, se publica in Monitorul Oficial modificarea la statut, intrarea in legalitate, iar Curtea va trebui, probabil, sa constate ca nu mai are obiect aceasta contestatie a noastra. Prin asta, PSD crede ca va inregistra o victorie, dar se inseala”, isi sustine Bodea teoria.

author avatar
Simona Badulescu
570 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger