AcasăPoliticaOpozitia isi apara primarii in strada

Opozitia isi apara primarii in strada

Opozitia incerca sa rusineze PSD-ul apeland la ironie

Pericolul pierderii primarilor, cu ajutorul contestatei ordonante de urgenta initiate de Liviu Dragnea, au obligat PNL si PDL sa treaca la proteste stradale.

Opozitia incerca sa rusineze PSD-ul apeland la ironie

Imuni la reactiile contrare starnite, pesedistii nu renunta la ordonanta de urgenta care va cheli opozitia de primari, inclinand astfel balanta prezidentialelor in favoarea actualei puteri. Nu de alta, dar contramasurile anuntate de Opozitie nu vor putea opri edilii sa sara in barca oricarui partid vor, din moment ce o ordonanta de urgenta isi face pe loc efectul. Chiar daca sortii nu sunt de partea lor, pedelistii si penelistii refuza sa se dea batuti si au decis sa iasa in strada, organizand, astazi, un miting in fata Guvernului. ”Vom proiecta un film al fraudarii alegerilor, vino sa vizionezi ceea ce ei nu vor sa vezi”, suna indemnul lansat de ACL pentru participarea la ”marele miting antifrauda”.

Pe Kelemen Hunor nu-l mai incanta colaborarea cu PSD-ul

Iar ziua si locul nu sunt intamplator alese, ci au tinut cont de informatiile de culise conform carora ordonanta cu pricina va fi adoptata tot astazi, in timpul sedintei de Guvern extraordinare care se va desfasura concomitent cu mitingul ACL. Un miting echivalent cu un test esential pentru ACL – care va trebui sa convoce, intr-un timp foarte scurt, un numar semnificativ de participanti, in caz contrar riscand discreditarea Opozitiei chiar in pragul marii batalii pentru presedintie.

ACL se duce cu jalba-n par la ambasadele occidentale

Joseph Daul sustine deja lupta ACL cu ordonanta de urgenta care le permite primarilor sa-si schimbe partidul

Constienti ca nu vor putea opri ofensiva PSD-ului, liberalii si pedelistii au alertat, in scris, ambasadele occidentale, reclamand noul derapaj antidemocratic la care se dedau Ponta si ai lui. ”Asupra primarilor si consilierilor PNL si PDL se fac presiuni din partea PSD pentru a trece in barca puterii dupa intrarea in vigoare a ordonantei de urgenta ce va consfinti migratia politica. Aceste presiuni vor fi dublate de alocari de fonduri in luna septembrie, pentru a accentua migratia politica. Consideram ca, astfel, Ponta si PSD pregatesc fraudarea alegerilor prezidentiale si pun in pericol imaginea externa a Romaniei ca stat democratic, in care sansele sunt egale intre competitori”, explica ACL sesizarea ambasadelor statelor membre UE, plus ambasada SUA. Demers care ar putea avea succes, data fiind pozitia critica deja adoptata, pe Twitter, de presedintele PPE Joseph Daul: ”Sunt ingrijorat de anuntul Guvernului (roman – n.r.) privind posibila modificare a legii privind alesii locali. Modificarea unei legi prin ordonanta de urgenta in perioada alegerilor este nepotrivita din punct de vedere politic”.

UDMR: Ordonanta, NEM!

In controversata problema a eliberarii primarilor de glia lor politica PSD are de furca nu numai cu Opozitia, ci si cu partenerii lor de guvernare din UDMR. Care afirma ca nu sustin ordonanta propusa de Liviu Dragnea si resping consecventi orice forma de legalizare a migratiei politice. Mai mult, udemeristii reclama excluderea lor de la luarea deciziei: ”Nu am vazut nicio ordonanta, nu am fost consultati, subiectul trebuie discutat in Coalitie (guvernamentala – n.r.) si abia apoi sa se ia o decizie”.

Pe Boc il doare-n cot de supararea lui Blaga

Invitat de liderul Vasile Blaga sa lase PDL-ul si sa duca langa Elena Udrea, Emil Boc a precizat ca nu are de gand sa-si dea demisia din partid, va ramane in PDL dar o va sustine tot pe Udrea. ”Dintre toti candidatii pe care ii avem in acest moment o cunosc cel mai bine, stiu ca are experienta administrativa. Stiu ca poate fi un adversar redutabil la adresa lui Victor Ponta si aceasta campanie are nevoie de un adversar redutabil la adresa lui Victor Ponta”, a pus Boc punct subiectului.

 

author avatar
Simona Badulescu
106 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger