AcasăPoliticaOltean neaga faptele de care e suspectat: "Un lucru este esential. N-am...

Oltean neaga faptele de care e suspectat: „Un lucru este esential. N-am fost niciodata in localitatea Chitila”

Odata ce audierea sa in cadrul Comisiei Juridice a Camerei a luat sfarsit, miercuri in jurul orei 13.10, Ioan Optean a parasit sala in care s-au intrunit membrii acestui for si, inainte sa afle rezutatul votului deputatilor juristi, si-a sustinut nevinovatia si public, in fata presei.

Ioan Oltean a tinut sa demonteze rand pe rand faptele de care este suspectat de pcorurorii DNA, care cer Parlamentului aviz pentru incuviintarea arestarii sale preventive, in dosarul care este cunoscut in presa drept „ANRP 4”. Parlamentarul sustine ca nu a pus piciorul in Chitila, cu atat mai putin sa fi ajuns la lacasul de cult in care se presupune ca ar fi primit o suma de bani. „Deputatul Ioan Oltean n-a savarsit niciuna dintre cele doua fapte: trafic de influenta si complicitate la abuz in serviciu  (…) un lucru este esential. N-am fost niciodata in localitatea Chitila, si drept consecinta n-am fost niciodata la biserica din Chitila, nu l-am cunoscut niciodata denuntator – parintele Alexandrescu (…). N-am luat – nici prin intermediar, nici prin altcineva – bani de la Mihai Rotaru”, a sustinut deputatul, la iesirea de la audieri.

Fostul vicepresedinte PNL sustine ca a prezentat astfel de probe concludente in fata Comisiei, in cadrul audierilor de miercuri. „In fata comisiei am prezentat probele din care rezulta in mod cert nevinovatia mea (…) n-am cerut sa ma apere nimeni”, a insistat parlamentarul.

Ulterior, s-a aflat ca argumentele sale nu s-au dovedit a fi suficient de convingatoare pentru membrii Comisiei Juridice, care au votat in favoarea incuviintarii cererii DNA in cazul lui Ioan Oltean cu 14 voturi „pentru” si patru „impotriva”, fiind inregistrate si trei abtineri.

La momentul la care au facut publica solicitarea adresata Parlamentului, procurorii anuntau, printre altele, faptul ca „din probele administrate in cauza a rezultat ca deputatul Oltean Ioan, care avea relatii cointeresate cu cesionarul Rotaru Mihai si cu presedinta A.N.R.P Dumitrean Nicoleta Crinuta, si-a exercitat influenta la aceasta din urma pentru urgentarea si aprobarea despagubirii in favoarea cesionarului. In schimb cesionarul Rotaru Mihai i-a remis suspectului Oltean Ioan suma de 600.000 euro anterior datei de 17.06.2010, locul primirii banilor fiind in incinta unei parohii”.

author avatar
Cristina Stefan
167 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger