AcasăPoliticaOltean, inainte sa fie audiat in Comisia Juridica a Camerei: "vreau sa...

Oltean, inainte sa fie audiat in Comisia Juridica a Camerei: „vreau sa ma salvez eu”!

Atat Ioan Oltean, cat si colegul sau din camera si de partid, Catalin Teodorescu, vor afla, in cursul acestei zile, ce decid deputatii juristi in privinta solicitarilor DNA de incuviintare a arestarii lor preventive, intr-un dosar in care sunt suspectati in legatura cu retrocedari ale ANRP.

In acest sens, cei doi au venit, miercuri dimineata, la Parlament pentru a studia continutul dosarului, inainte de a-si sustine cauza in fata deputatilor juristi, acestia din urma fiind asteptati sa supuna la vot cererile procurorilor anticoruptie si sa emita un raport, pe care il vor trimite in plen.

Oltean a intrat in sala de sedinte, pentru a fi audiat de catre deputatii juristi, la ora 12. Inainte, insa, de a discuta cu membrii Comisiei Juridice, intrebat daca ar vrea sa fie salvat de acest for, pentru a nu risca sa fie arestat preventiv, cum cer procurorii DNA, fostul vicepresedinte al PNL a declarat ca nu vrea ajutor. „Nu, vreau sa ma salvez eu”, a declarat Oltean.

Va reamintim ca Oltean este suspectat de „trafic de influenta si complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, dar si ca avizul Comisiei Juridice este consultativ, decizia finala urmand sa fie luata, prin vot secret, cu bile, in plenul Camerei.

author avatar
Cristina Stefan
100 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger