AcasăPoliticaOlguta Vasilescu a plecat acasa de la TB, fiind plasata in arest...

Olguta Vasilescu a plecat acasa de la TB, fiind plasata in arest la domiciliu

Primarita din Craiova a scapat atat de ordonanta de retinere, care a expirat in aceasta dupa-amiaza, cat si de masura arestului preventiv, pe care procurorii DNA in vizorul carora a intrat o propusesera instantei.

Dupa o noapte grea, petrecuta in Arestul Central, Vasilescu a avut toate motivele sa zambeasca, de vreme ce a putut pleca de la Tribunalul Bucuresti, cu aproximativ un sfert de ora dupa ora 16, urmand sa se indrete, cel mai probabil, catre locuinta sa din Craiova, unde ar putea ramane in perioada urmatoare, mai exact in urmatoarele 30 de zile, in regim de arest la domiciliu. „Nu avem voie sa comentam date din dosar”, a precizat Vasilescu, in timp ce se indeparta de cladirea instantei.

Asadar, Tribunalul Bucuresti a dispus o masura de cercetare mai blanda decat cea dorita de anchetarorii DNA, care o acuza pe Lia Olguta Vasilescu, social-democrata care conduce destinele orasului Craiova, de „luare de mita (4 infractiuni), – folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (3 infractiuni), – spalare de bani”.

Trebuie spus, insa, ca decizia pronuntata in decursul acestei ultime zile din luna martie nu etse una definitiva, astfel ca ea poate fi atacata de ambele parti.

author avatar
Cristina Stefan
131 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger