AcasăPoliticaO prima victorie a protestatarilor: Guvernul cauta solutii in privinta prevederilor legii...

O prima victorie a protestatarilor: Guvernul cauta solutii in privinta prevederilor legii care au nemultumit ciobanii

sursa foto: bankingnews.ro

Un prim anunt menit sa ii multumeasca pe crescatorii de oi -veniti cu miile, din diferite zone ale tarii, marti, in zona Palatului Parlamentului din Capitala -a venit, marti dupa-amiaza, din directia Palatului Victoria.

sursa foto: bankingnews.ro

Guvernul cauta solutii in vederea celor doua articole din Legea vanatorii- 407/2006 -modificata, cel privind numarul de caini pe care ar trebui sa-l aiba la stana, dar si cel privind pasunatul limitat pe perioada sezonului rece, respectiv intre 6 decembrie si 24 aprilie. Iar acest lucru nu se poate face prin intermediul unei Ordonante de Urgenta a Guvernului (OUG), cum se vehiculase anterior.

Iar acest aspect a fost anuntat, in urma cu foarte scurt timp, de catre purtatorul de cuvant al Executivului Ciolos. „Presedintele Senatului, domnul Tariceanu, l-a sunat pe premierul Ciolos, informandu-l cu privire la discutiile care au avut loc cu reprezentantii oierilor, (…) dl Tariceanu a cerut modificari prin Ordonanta de Urgenta. Premierul a comunicat ca acest lucru nu se poate face”, a explicat Dan Suciu, lamurind opinia publica asupra faptului ca este vorba de proiecte initiate si trecute prin Parlament, drept urmare un astfel de tip de lege nu poate fi modiifcata, punctual, printr-o OUG.

Drept urmare, se cauta solutii in vederea eliminarii nemultumirilor crescatorilor de oi. Ca atare, urmeaza sa aiba loc discutii cu reprezentanti ai ministerului Agriculturii si Mediului, la nivel de secretari de stat, avand in vedere ca ministrii sunt la o reuniune, la Bruxelles. „Trebuie sa fie gasita acea solutie tehnica si legala care sa poata multumi pe toata lumea”, a conchis Suciu, adaugand ca Guvernul intentioneaza sa vina cu aceasta varianta „in cel mai scurt timp”.

Anuntul din partea reprezentantului Guvernului a fost facut la cateva ore dupa ce o parte semnificativa a crescatorilor de oi ajungea chiar in curtea Parlamentului, dupa ce crescatorii de oi au depasit perimetrul in care protestasera initial, ajungand sa inconjoare cladirea in care se afla sediul Legislativului. Ulterior, o delegatie a oierilor nemultumiti de modificarile aduse Legii vanatorii a ajuns sa discute cu presedintele Senatului, dar si cu reprezentanti ai comisiilor parlamentare de Agricultura, printre ei si cu actualul deputat Daniel Constantin, fost sef la acest minister, in precedentul guvern.

author avatar
Cristina Stefan
109 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger