AcasăPoliticaO noua sambata, o noua sedinta informala de Guvern –prima dupa finalizarea...

O noua sambata, o noua sedinta informala de Guvern –prima dupa finalizarea proiectului de buget pe 2016

(foto: Facebook)

Dacian Ciolos si ministrii din Cabinetul sau de tehnocrati lucreaza din nou sambata. Premierul si sefii ministerelor s-au intalnit odata in plus, intr-o sedinta informala, la scurta vreme de la finalizarea proiectului de buget pentru anul urmator.

(foto: Facebook)

La trei zile de cand a avut loc intrunirea saptamanala a Executivului, la Palatul Victoria, premierul Ciolos si ministrii din Guvernul pe care il Conduce s-au intalnit, de aceasta data intr-un cadru informal, la Vila Lac 1, pentru o noua sedinta de lucru ce a inceput la ora 9, din cate se mentioneaza pe agenda Executivului. De aceasta data, se asteapta sa fie discutate chestiuni ce tin de reforma administratiei, avand in vedere ca, in jurul orei 13.30, noul sef al acestui minister, Vasile Dincu, urmeaza sa sustina, de la Palatul Victoria, o conferinta de presa.

Va reamintim ca, la finele sedintei de miercuri a Cabinetului, s-au oferit primele detalii despre Bugetul pe 2016, proiectul fiind finalizat. In acest sens, ministrul de Finante, Anca Paliu Dragu, a anuntat ca „deficitul ESA pentru anul urmator il estimam la 2,95% din PIB, corespunzator unui deficit cash de 2,8% din PIB si un deficit structural de 2,73% din PIB”, si ca cifrele in cauza „sunt calculate in contextul unui cadru macroeconomic, pornind de la o crestere economica reala de 4,1% a produsului intern brut si un PIB nominal de 746,6 miliarde lei”, dar si ca se estimeaza, pentru anul urmator, o crestere a veniturilor nominale cu 1,6%.

126 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger