AcasăPoliticaNoul Cod de Conduita ar putea fi aprobat in trei saptamani. Dragnea:...

Noul Cod de Conduita ar putea fi aprobat in trei saptamani. Dragnea: are rol de preventie, nu neaparat de sanctiune

Pe langa subiectul noului Cod de Etica si Conduita, pe care Dragnea l-ar vrea aprobat in mai putin de o luna, seful social-democrat a anuntat si alte decizii care s-au luat in cadrul sedintei de la Satu Mare.

Proiectul, despre care Dragnea a anuntat, vineri, de la Negresti-Oas, la finele ConsiliuluI Executiv National desfasurat departe de Capitala, tocmai la Satu Mare, ca a fost primit foarte bine in cadrul CExN, ar urma sa fie aprobat – cel mai probabil – peste trei saptamani, are rol de preventie, nu neaparat de sanctiune, iar prevederile sale nu se aplica retroactiv. Totodata, la reuniunea de vineri s-a decis ca presedintele Comisiei de Etica si Integritate sa fie desemnat Florin Iordache.

Mai mult, noul lider sopcial-democrat a anuntat ca si-ar dori ca accesul aspirantilor la calitatea de membru al partidului sa fie mai usor, aducand in discutie si varianta ca persoanele care vor acest lucru sa poata avea doar titulatura de „simpatizanti” ai PSD. Dar si sa existe mai mult dialog, la nivel local. „Organizatiile PSD (…) vor face intalniri destul de dese, la maxim doua saptamani (…) pentru a discuta probleme locale si chestiuni prin care PSD, prin reprezentantii sai, isi pot aduce contributia”, a lamurit Dragnea.

Cu privire la Codul de Conduita, la Congresul de la Sala Palatului, din urma cu aproape doua saptamani, Dragnea mentiona o serie de aspecte in privinta prevederilor din acest document de uz intern. „In acest moment, acele criterii nu sunt incluse in Statutul partidului si vreau sa fiti de acord sa realizam un Cod de Conduita care sa cuprinda mai mult decat aceste criterii pe care le-am adoptat in primavara si convingerea mea este ca un asemenea Cod ori trebuie aplicat la rigoare, ori abandonat”, declara Dragnea, adaugand ca ar vrea „dezbateri serioase” in PSD pe marginea Codului in cauza. „Si daca-l adoptam, sa-l aplicam fara exceptie si vreau sa fiu foarte clar aici: partidul nostru nu este singurul care se confrunta cu aceasta problema, dar vreau sa fie primul care o rezolva”, a conchis Dragnea, dupa ce anterior se declarase impotriva unor etichetari eronate, insistand ca membrii PSD „sunt oameni seriosi, cinstiti si responsabili, sunt oameni care muncesc din greu”.

88 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger