AcasăPoliticaNoua condamnare pentru Relu Fenechiu, fostul ministru aflat in detentie

Noua condamnare pentru Relu Fenechiu, fostul ministru aflat in detentie

Aflat deja in spatele gratiilor, dupa ce a primit o condamnare definitiva in dosarul cunoscut drept „Transformatorul”, fostul ministru al Transporturilor a aflat ca a mai primit o pedeapsa din partea instantei.

Vestea nu avea cum sa il ia prin surprindere, avand in vedere ca este vorba despre cauza in care, in cursul lunii trecute, Relu Fenechiu a ajuns la o intelegere cu reprezentantii DNA, dupa ce a recunoscut acuzatiile trecute in dreptul numelui sau. Iar luni, conform romaniatv.net, magistratii Tribunalului Bucuresti au dispus condamnarea fostului sef de la Ministerul Transporturilor la 3 ani si 10 luni de inchisoare.

Cercetat de procurori pentru trafic de influenta in forma continuata, dar si de spalare a banilor, Fenechiu si-a recunoscut vinovatia, astfel ca a semnat un acord in acest sens, prin care a fost de acord cu pedeapsa propuse de procurori, si anume cu cei 3 ani si 10 luni de detentie, acord care a fost trimis ulterior instantei, incusiv cu prevederea confiscarii unei sume de circa 900.000 de lei.

Concret, procurorii l-au acuzat pe fostul deputat Fenechiu ca, intre anii 2012 si 2014, „a pretins si a primit de la o firma de software, un procentaj de 15% din valoarea unor contracte promovate de Ministerul Justitiei (in valoare de 13.990.059 lei fara TVA) si de o societate farmaceutica cu actionar majoritar Ministerul Sanatatii (in valoare de 8.130.721 lei, fara TVA), pentru sprijinul promis si acordat in castigarea si derularea acestor proiecte”, care ar fi presupus, printre altele, interventii pe langa functionari din minister.

Va amintim ca in dosarul „Transformatorul”, instanta a decis ca Relu Fenechiu are de executat o pedeapsa de cinci ani.

211 afisari

1 COMENTARIU

  1. Considerati ca acuzatii pe care „le-ar fi recunoscut” domnul Fenectiu ar trebui sa acopere alte „afaceri” ?
    Cum explicati ca aceia ce ofera informatiile nu dau informatii si despre administratorii si actionarii firmelor care „ar fi procedat” la asemenea fapte ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger