AcasăPoliticaNoii constitutionalisti ai neamului au dat-o in bara

Noii constitutionalisti ai neamului au dat-o in bara

Comisia de revizuire a Constitutiei, condusa de Crin Antonescu, a facut si ea ce a putut, este de parere presedintele CCR Augustin Zegrean.

Presedintele CCR, Augustin Zegrean, precizeaza ca mai multe articole din proiectul de modificare a legii fundamentale sunt neconstitutionale
Augustin Zegrean

“Oamenii au incercat, s-au straduit. Nu e usor sa faci o propunere de modificare a Constitutiei cand lucrezi cu multi oameni, este foarte greu, pentru ca fiecare are ideile lui. E greu sa le concentrezi, sa le pui laolalta”. Comentariul ii apartine lui Augustin Zegrean si a fost facut sambata, la finalul penultimei zile de dezbatere a proiectului de modificare marca USL. Un proiect catalogat tot de presedintele Curtii Constitutionale ca fiind “nici mai bun, nici mai rau decat alte proiecte”. Odata incheiate dezbaterile, judecatorii CCR au decis ca 25 dintre articole sunt neconstitutionale, ele trebuind acum sa fie modificate de parlamentarii. In context, Augustin Zegrean a precizat ca avizul dat de Curte este o decizie obligatorie si nicidecum una consultativa, asa cum sustineau unele voci: “Nu stiu cine a inventat asta cu avizul consultativ, judecatorii CCR nu dau un aviz, ci o decizie, iar conform articolului 47 din Constitutie deciziile Curtii sunt general obligatorii de la data publicarii in Monitorul Oficial. Iar ca sa fie si mai bine inteles, presedintele CCR a insistat pe tema: “Speram ca Parlamentul sa tina seama de ce am spus noi aici. Atunci unde nu sunt obligati sa tina seama, vom verifica a doua oara. Se risca sa apara o Constitutie cu texte defecte, cu texte necorelate intre ele. Sper ca vorbim intre oameni civilizati si oameni cu mintea la purtator”.

USL a murit, traiasca USD!

Dincolo de soarta proiectului in sine, interesanta a fost reactia nou createi USD (alianta formata din PSD, UNPR si PC – n.r.). Care a precizat, imediat dupa ce CCR a anuntat ca mai multe articole din proiectul de revizuire sunt neconstitutionale, ca vor sustine si vota in favoarea rectificarii noii Constitutii in conformitate cu recomandarile facute de CCR. Tinand cont de faptul ca revizuirea Constitutiei este proiectul “de inima” al PNL si al lui Crin Antonescu, promptitudinea cu care pesedistii s-au declarat de acord sa respecte, in numele USD, tot ce spune Curtea Constitutionala, ii lasa practic pe liberali din nou in ofsaid. Ceea ce inseamna si ca doar naivii se pot intreba daca USL mai traieste sau ba.

author avatar
Simona Badulescu
253 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger