AcasăPoliticaNemultumit in privinta definirii abuzului in serviciu. Basescu: "termenul “defectuos” este mult...

Nemultumit in privinta definirii abuzului in serviciu. Basescu: „termenul “defectuos” este mult prea larg”

Ar trebui amânate alegerile parlamentare? Traian Băsescu, răspuns categoric - VIDEO

In dimineata zilei in care magistratii Curtii Constitutionale au intrat in sala de sedinte pentru a discuta pe marginea exceptiilor de neconstitutionalitate ridicate in privinta notiunii de „abuz in serviciu”, in asteptarea pronuntarii unei hotarari, fostul sef al statului a ales sa faca un comentariu pe acest subiect de larg interes pentur opinia publica.

In sensul in care s-a declarat increzator ca notiunea va avea o „definitie corecta”. De altfel, cel care s-au adresat CCR-ului pe acest subiect au invocat tocmai faptul ca abuzul in serviciu e neclar definit in Codul Penal. „Sunt convins ca definitia din Noul Cod Penal, care se refera la neindeplinirea sau indeplinirea “defectuoasa“ a atributiunilor de serviciu, este incorecta. Termenul “defectuos” este mult prea larg si imprecis pentru a trimite oamenii in puscarie pentru 7 ani”, a notat Basescu pe Facebook, aducand ca argument in sustinerea concluziei sale faptul ca in Conventia Natiunilor Unite impotriva coruptiei notiunea de „abuz in serviciu” e definit in raport cu trei coordonate exacte- „incalcarea legii, intentia si obtinerea de foloase necuvenite”.

Fostul sef al statului si-a incheiat mesajul notand ca spera sa existe „o definitie corecta a abuzului in serviciu, pentru a continua sa avansam in consolidarea Statului de Drept”.

Ramane de avzut daca in orele urmatoare magistratii Curtii Constitutionale, condusi, interimar, de Valeriu Dorneanu, vor lua o hotarare in privinta abuzului in serviciu si mai ales care va fi aceasta decizie de care depinde soarta mai multor sute de dosare instrumentate de DNA.

126 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger