AcasăPoliticaNegocierile au esuat in USL. In PNL se cere demisia lui Antonescu

Negocierile au esuat in USL. In PNL se cere demisia lui Antonescu

Dialogul surzilor intre Crin Antonescu si Victor Ponta.  Dupa aproape doua saptamani de criza in USL, cei doi co-presedinti nu au ajuns la niciun compromis.  Singurul care pare dispus sa faca pasul inapoi este Daniel Constantin, surse din PC precizand ca liderul conservator ia in calcul sa renunte la functia de vicepremier.

Daniel Constantin, vocea ratiunii in USL

”Inca nu ne-am inteles”. Acesta este raspunsul cu care a iesit din nou Victor Ponta din biroul lui Crin Antonescu. ”Fac tot ceea ce tine de mine pentru a continua in formula USL”, a mai precizat premierul. ”Nu face suficient. Sa ia mai repede o decizie”, l-a contrat Crin Antonescu, care nu s-a putut abtine si a ironizat noua ”majoritate” incropita in jurul PSD. ”Conditia  este ca USL sa ramana USL, asa cum au cunoscut-o romanii, nu sa se transforme in PSD si asociatii. Adica, daca cei mai batrani si-aduc aminte, facand o comparatie, sa avem o prima liga fotbalistica cu Steaua si cu Dinamo, dar sa nu incepem si cu Dinamo Victoria si cu Flacara Moreni”, a conchis liderul PNL. In mijlocul acestui schimb de amabilitati, dinspre PC s-a aflat ca Daniel Constantin este gata sa se sacrifice si sa renunte la functia de vicepremier. Un demers pe care Victor Ponta nu-l agreeaza, pentru ca-i strica jocul de pana acum.

Premierul, urecheat de minoritati

Victor Ponta nu poate ajunge la o intelegere cu liberalii

Pe langa ifosele liberalilor, premierul Victor Ponta a trebuit sa faca fata si asaltului venit din partea parlamentarilor care reprezinta minoritatilor nationale. ”I s-a spus sa dea dovada de maturitate si sa puna capat acestei crize politice care face rau tuturor. El este premierul, deci  el are obligatia sa gaseasca o solutie”, ne-a declarat un deputat apartinand minoritatilor nationale.

Liberalii se revolta impotriva lui Crin

Opozitia le repugna multor penelisti. Ca dovada concreta, senatorul PNL sorin Iliesiu a cerut, ieri, demisia lui Crin Antonescu din fruntea partidului si mentinerea USL-ului in viata cu orice chip. ”Singura solutie de mentinere a USL, pentru interesul national, este demisia lui Crin Antonescu”, sustine sus si tare Iliesiu. Senatorul i-a gasit si inlocuitor lui Antonescu: Calin Popescu Tariceanu. Varianta ii surade clar acestuia din urma, care a si afirmat si el, tot public, ca demisia lui Antonescu ”este o solutie” si a venit momentul ca liberalii sa discute serios pe aceasta tema.

Legea amnistiei, arma in razboiul liberalo-pesedist

Crin Antonescu continua sa-i forteze mana premierului

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a devenit noul camp de lupta pentru PNL si PSD. Batalia a fost castigata de social-democrati care, cu sprijinul PC si UNPR, au reusit sa blocheze punerea pe ordinea de zi a proiectului privind amnistia.  Asta dupa ce liberalii anuntasera clar sa vor sa rezolve aceasta problema printr-un aviz negativ in comisie si un vot de respingere in plen. ”Solicitarea pe care au facut-o deputatii liberali in Comisia juridica, si anume ca legea amnistiei sa fie adusa pe ordinea de zi si respinsa pentru a inchide acest capitol, nu a intrunit majoritatea”, si-a recunoscut Crin Antonescu infrangerea.

Sunt gata sa puna cruce Constitutiei

Dupa ce USD s-a grabit sa-si asume toate indicatiile transmise de CCR, liderul PNL, Crin Antonescu, a dat de inteles ca se va alege praful de noua Constitutie. ”Ce vreau eu sa stiu de la mica uniune (USD — n.r.) este daca dansii — care au impartasit si impreuna cu care in programul electoral am vorbit despre o modificare a Constitutiei in acest sens — mai sustin aceasta varianta sau, asa cum rezulta din ultima declaratie, renunta, adopta fara discutie toate solicitarile Curtii Constitutionale, pentru ca atunci, sigur, e de pus in discutie daca mai facem vreo revizuire sau nu”, a mai precizat presedintele Senatului.

[poll id=”697″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.530 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger