AcasăPoliticaMuntenegru, invitat sa adere la NATO

Muntenegru, invitat sa adere la NATO

Alianta se extinde in Balcanii de Vest. Miercuri, s-a aflat ca NATO a adresat Muntenegrului o invitatie de a adera la Organizatia Tratatului Nord-Atlantic, statul condus de catre Filip Vujanovic urmand sa devina cel de-al 29-lea membru al NATO.

Vestea, anuntata intr-o prima faza de presa internationala, si, ulterior, confirmata de Ministerul Roman de Externe, a venit ca urmare a adoptarii, in cadrul unei reuniuni speciale, desfasurate in prima parte a zilei, in capitala Belgiei, a unei declaratii in privinta politicii „usilor deschise”.

Seful Diplomatiei romane, Lazar Comanescu, i-a felicitat atat pe ministrul muntenegrean de Externe, Igor Luksic, cat si pe ministrul Apararii de la Podgorita, pentru primirea invitatiei de aderare la NATO, amintind, din cate anunta MAE intr-un comunicat, ca statul roman a sprijinit constant efortul partii muntenegrene de se alatura Aliantei, dar si ca invitatia in sine constituie „o recunoastere a progreselor realizate in adoptarea si implementarea agendei de reforme interne”.

sursa foto: nato.mae.ro

author avatar
Cristina Stefan
86 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger