AcasăPoliticaMR Ungureanu: Cu un PNL cu probleme de credibilitate va fi greu...

MR Ungureanu: Cu un PNL cu probleme de credibilitate va fi greu de negociat daca iese de la guvernare

Fostul prim-ministru a analizat, marti, actuala stare de fapt din interiorul USL, la o zi dupa ce liberalii au anuntat esecul negocierilor privind remanierea guvernamentala, mentionand ca exista riscul sa-si retraga ministrii din Guvernul Ponta.

Ungureanu considera ca intr-o prima faza liberalii ar trebui sa-si rezolve problemele interne, inclusiv sa stabileasca daca se impune ca Antonescu sa plece din fruntea formatiunii, ipoteza care ar putea duce la discutii privind renuntarea la numele sau cand e vorba de candidatul la prezidentialele din toamna. „Cu un PNL cu probleme de credibilitate va fi greu de negociat daca iese de la guvernare. Intr-o Romanie atat de instabila politic este nevoie de o opozitie constructiva si puternica, nu de una care va avea de impartit razbunari cu vechii aliati. PNL trebuie sa-si clarifice mai intai problemele din interiorul partidului, probabil se va pune in vedere plecarea lui Antonescu de la sefia partidului, ceea ce implicit va duce in discutie si varianta ca acesta sa nu mai candideze la prezidentiale”, a scris Mihai Razvan Ungureanu pe contul sau oficial de Facebook.

Totodata, fostul premier e de parere ca „sansele sa castige Antonescu vor fi relativ scazute”, la scrutinul pentru cea mai inalta functie in stat, in cazul in care nu se va mai baza pe sustinerea social-democratilor, si ca actualul lider al PNL nu s-ar bucura de sprijinul tuturor formatiunilor de dreapta.

108 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger