AcasăPoliticaMotivul pentru care Guvernul a sesizat CCR-ul pe Legea conversiei

Motivul pentru care Guvernul a sesizat CCR-ul pe Legea conversiei

Desi romanii care au serioase batai de cap de pe urma creditelor contractate in franci elvetieni isi puteau toate sperantele in aplicare cat mai rapida a prevederilor Legii conversiei, asteptarea lor se va prelungi, cel putin o luna de zile.

Si spunem acest lucru pentru ca Executivul a formulat o sesizare catre Curtea Constitutionala, in privinta unor amendamente continute de proiectul legislativ in cauza, care sesizare care va fi discutata peste aproape o luna, adica pe 23 noiembrie, din cate s-a aflat marti, din directia CCR.

La nivel de motivatie pentru acest demers, premierul a precizat, chiar marti dimineata, faptul ca s-a decis sa se faca acest pas ca urmare a faptului ca guvernantii ar vrea sa se evite situatiile in care de aceste reconversii ale creditelor ar putea sa ajunga sa profite speculatorii. „Nu vrem ca din cauza unor speculatori (…) sa traga ponoasele acum cei care, intr-adevar, au probleme”, a sustinut primul-ministru.

Totodata, premierul a tinut sa adauge ca actualul Cabinet sustine aceasta lege. „Din punctul nostru de vedere e important ca aceasta lege sa-i vizeze pe cei carora le e pus in pericol venitul lunar (…) in urma modului in care au evoluat aceste credite. (…) Nu e pentru ca suntem impotriva ei (…) Din pacate, Parlamentul n-a luat in considerare amendamentele pe care le-am propus. (…) Daca nu clarificam constitutionalitatea acum, inainte de a intra ea in vigoare, exista riscul ca ea sa produca efecte si peste cateva luni altcineva sa o atace – o banca sau oricine altcineva-(…) Daca sunt elemente de neconstitutionalitate, sa le clarificam acum”, a fost explicatia oferita de Dacian Ciolos.

199 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger