AcasăPoliticaMotiunea PSD pe Justitie, adoptata/ Inainte de vot, Raluca Pruna s-a adresat...

Motiunea PSD pe Justitie, adoptata/ Inainte de vot, Raluca Pruna s-a adresat alesilor neamului

Raluca Pruna trebuie sa impace si „capra” si „varza”

Initiativa depusa de parlamentarii social-democrati, menia sa taxeze declaratia ministrului Pruna, privind „minciuna” de la CEDO, a fost votata in Camera Deputatilor.

Au fost peste 150 de voturi „pentru”, mai exact 155, astfel ca motiunea simpla cu titlul „Si minciuna poate sa ucida” a fost adoptata, marti in jurul pranzului, in cadrul sedintei Camerei Inferioare a Parlamentului. E important de mentionat, insa, faptul ca, desi motiunea a trecut de Legislativ, ramane la latitudinea premierului Ciolos daca vrea sa faca o schimbare la nivel de conducere a Ministerului Justitiei, avand in vedere ca adoptarea acestui demers de „taxare” a ministrului nu implica, automan, demiterea celui vizat.

In apararea sa, Raluca Pruna, care a fost prezenta in Parlament inainte de momentul votului, si nu oricum, ci la tribuna, de unde si-a sustinut punctul de vedere in privinta acestei controverse aparute in urma declaratiei facute zilele trecute, intr-o sedinta a CSM-ului, a lasat sa se inteleaga ca a folosit o exprimare plastica. „Nu am venit in acest mandat pentru notorietate si nici nu mi-am propus sa fiu populara. Singura mea miza este sa pun in slujba sistemului de justitie si al cetateanului (…) priceperea mea si a echipei mele (…) Sunt aici, in fata dvs., pentru ca am avut curajul sa spun, cu un limbaj plastic, ca „imparatul este gol”. Va propun, daca se poate, sa facem un pas de la politicianism la responsabilitate”, a transmis Raluca Pruna alesilor neamului, ministrul considerand ca e cazul ca toata clasa politica sa-si asume restantele acumulate in ultimii ani, oricat ar fi ele de neplacute.

sursa foto: Facebook

author avatar
Cristina Stefan
168 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger