AcasăPoliticaMonica Macovei a anuntat ca va candida la prezidentiale

Monica Macovei a anuntat ca va candida la prezidentiale

Monica Macovei

Europarlamentarul democrat-liberal a anuntat, pe blogul personal, ca intentioneaza sa intre in cursa pentru sefia statului. Monica Macovei sustine ca a luat aceasta decizie fiind „nemultumita de optiunile de vot care ni s-au oferit”.

Monica Macovei

Fostul ministru al Justitiei vrea sa candideze pentru cea mai inalta functie in stat, anuntand ca, daca in urma cu doar cateva luni se concentra exclusiv pe noul sau mandat de membru in Parlamentul European, optiunile s-au schimbat, recent, odata cu modificarile aparute pe scena politica, inainte de alegerile prezidentiale. „In urma cu doua luni, nu mi-as fi imaginat ca voi veni in fata voastra cu acest anunt. Abia am terminat o campanie pentru a fi realeasa in Parlamentul European. (…) Intre timp, ceva s-a schimbat insa in Romania. Si eu, ca si voi, sunt nemultumita de optiunile de vot care ni s-au oferit. Optiunile de vot care ne sunt impuse de partide nu au fost testate in nicio batalie electorala nationala”, se arata in mesajul postat pe blogul Monicai Macovei, marti seara.

Sustinand ca a ales sa se inscrie in aceasta cursa raspunzand celor care i-au cerut sa faca acest pas, Macovei a detaliat motivele care au determinat-o sa anunte ca intra in cursa din noiembrie, la capatul careia va fi ales noul presedinte al Romaniei. „De curand, mii si mii dintre voi m-ati chemat sa intru in cursa pentru Cotroceni. Raspund acum si candidez. Nu a fost o alegere usoara, dar este o provocare pe care mi-o asum cu hotarare si credinta”, continua europarlamentarul PDL.

Totodata, Macovei a enumerat si cateva proiecte pe care si le porpune sa le indeplineasca, in cazul in care va ajunge la Cotroceni. „Ca presedinte, voi asigura pentru Romania o economie libera si sanatoasa, care creeaza locuri de munca si oportunitati pentru tineri si o viata decenta pentru pensionari. O Romanie in care educatia si sanatatea sunt prioritati. O Romanie care este respectata de partenerii din Europa si de peste Atlantic. Dar nu pot face asta singura. Am nevoie de ajutorul vostru. Am nevoie ca si voi sa credeti ca si voi puteti face schimbarea in bine”, concluzioneaza fostul ministru al Justitiei.

91 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger