Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » Moldova isi alege presedintele. Sunt primele alegeri directe dupa 20 de ani

Moldova isi alege presedintele. Sunt primele alegeri directe dupa 20 de ani

Autor:

Moldovenii sunt asteptati, duminica, la urne, pentru a-si exprima dreptul constitutional- acela de a-si vota presedintele.

 

steag moldova Moldova isi alege presedintele. Sunt primele alegeri directe dupa 20 de ani

UPDATE: Conform alegeri.md, prezenta la vot, la ora 15.00, era de 36, 15%.  Ceea ce inseamna ca scrutinul de duminica poate fi validat, avand in vedere faptul ca s-a depasit pragul necesar, respectiv prezenta la urne a cel putin o treime din numarul cetatenilor inscrisi pe listele electorale.

—-

Dupa 20 de ani in care Parlamentul a fost cel care a desemnat liderul statului, cetatenii cu drept de vot, aproape 3 milioane, au sansa ca, pe 30 octombrie, sa vina la sectiile de votare- amenajate atat pe teritoriul Republicii, cat si in Romania – 11 la numar, pentru a-si spune punctul de vedere.

Adica pentru a alege intre Maia Sandu, candidata proeuropeana, socialistul rusofil Igor Dodon, Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal, Iurie Leanca, lider al PPEM, Dumitru Ciubasenco, Ana Gutu, candidat al Partidului “Dreapta”, dar si alti trei candidati independenti- Maia Laguta, Silvia Radu si Valeriu Ghiletchi.

Ar fi de precizat faptul ca, in cele peste peste cinci ore de cand au fost deschise sectiile de votare, si-au exprimat deja optiunile electorale atat actualul lider de la Chisinau, Nicilae Timofti, cat si premierul Pavel Filip, precum si presedintele Legislativului moldovean, Andrian Candu, atat Filip cat si Candu dand de inteles ca au votat in favoarea unui parcurs pe cai europene. De asemenea, in urma cu scurta vreme a ajuns sa voteze si mai multi candidati, respectiv Maia Sandu, Iurie Leanca si Igor Dodon, acesta din urma venind la urne alaturi de sotie si de unul dintre copii. Ar mai fi de mentionat faptul ca sectiile de votare se vor inchide la ora 21.

Conform unimedia.info, pana la ora 12 votasera in jur de 630.000 de persoane.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 15-10-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!