AcasăPoliticaMiron Mitrea revine in fata instantei

Miron Mitrea revine in fata instantei

Deputatul PSD Miron Mitrea se confrunta din nou cu dosarul in care este acuzat de luare de mita, instigare la fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals.

Acuzat de coruptie, Miron Mitrea este retrimis in judecata de DNA

Fost ministru al Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei in Guvernul Nastase, Miron Mitrea este acuzat de primirea unor foloase necuvenite (in valoare de 9.274.202.542 lei vechi) din partea Irinei Jianu, in vederea pastrarii acesteia in fruntea Inspectoratului de Stat pentru Constructii. Concret, procurorii anticoruptie spun ca suma reprezinta contravaloarea lucrarilor de constructie, amenajare si dotare efectuate, in perioada 2001-2002, la casa pe care mama lui Miron Mitrea o are in Voluntari, lucrari efectuate cu titlu gratuit.  Initial, dosarul a fost finalizat in 2009 si a fost inaintat tribunalului in acelasi an. In 2011 insa, judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis retrimiterea dosarului la DNA, pe motiv de vicii de procedura.

Chemat, ieri, sa semneze procesul verbal de luare la cunostinta a probelor existente in dosarul refacut, Miron Mitrea s-a executat, dar la iesire a afirmat ca dosarul ”a ramas exact la fel”. Oricum, din moment ce i s-a prezentat rechizitoriul, deputatul PSD va reveni in instanta in viitorul apropiat.

author avatar
Simona Badulescu
264 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger