AcasăPoliticaMircea Geoana: "Pana de Paste avem un nou Guvern, fara Ponta"

Mircea Geoana: „Pana de Paste avem un nou Guvern, fara Ponta”

Mircea Geoana, fostul lider al Partidului Social Democrat, a anuntat ca previziunea sa pentru inceputul lui 2015 este un Guvern nou, fara Victor Ponta.

Geoana sustine ca acest lucru se va intampla, cel mai probabil, pana de Paste, respectiv pana la inceputul lunii aprilie. Senatorul mizeaza pe un scenariu surpriza in care PSD si PNL vor forma coalitia de guvernamant, iar PMP si PDL vor forma opozitia.

„In politica, vom avea un nou Guvern cel tarziu pana de Paste. Presedintele are nevoie de un partener puternic si de incredere pentru noul proiect national pe care vrea sa il lanseze. Un nou Guvern cu o majoritate care cuprinde PSD si PNL sau partea sanatoasa din PSD si PNL intr-o mare coalitie de tip german, deoarece numai o mare coalitie poate pune in practica fundatia Noului Proiect National pentru urmatorul deceniu. Cine va fi atunci Opozitia? PNT/PMP si nemultumitii din PDL de fuziunea cu PNL, cu Traian Basescu la timona, partidul lui Ghita cu Ponta si acolitii lor suiti pe barcuta de salvare, posibil UDMR, in functie de evolusiile posibil delicate din Ungaria vecina”, este scenariul imaginat de Mircea Geoana, conform adevarul.ro.

De asemenea, Geoana mizeaza pe aparitia unor partide noi, reprezentate de oameni care sa-si manifeste dorinta de primenire a clasei politice. Unul dintre cei pe care mizeaza fostul lider al Partidului Social Democrat este Nicusor Dan, care a anuntat de curand ca vrea sa-si faca partid politic.

Nu in ultimul rand, Geoana anunta ca vor fi alegeri partiale pe scara larga pentru locurile vacantate in Parlament, in consiliile judetene si in primarii.

author avatar
Cristi Ionita
256 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger