AcasăPoliticaMircea Basescu isi pune sperantele in CEDO

Mircea Basescu isi pune sperantele in CEDO

La cateva saptamani de cand cererea sa de eliberare conditionata s-a lovit de refuzul instantei, aflam ca fratele fostului lider de la Cotroceni isi pune toate sperantele intr-o decizie favorabila din directia Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO).

Mai precis, nemultumit de decizia magistratilor de a-i respinge eliberarea conditionata din penitenciar, Mircea Basescu a inaintat la institutia amintita, prin intermediul aparatorului sau legal, o cerere de chemare a statului roman in judecata, conform vocea.biz.

Aflat in momentul de fata in regim privativ de libertate, la Poarta Alba (Constanta), fratele fostului presedinte Basescu invoca o „stare precara de sanatate” si ataseaza documente care ar dovedi acest aspect. Drept urmare, insista ca ar indeplini conditiile pentru care ar putea fi repus in libertate. Mai mult, se aduce in discutie tocmai faptul ca, fiind fratele fostului sef al statului, „acesta este posibil sa fie supus unei impartialitati din partea justitiei din Romania atat raportat la mediatizarea excesiva a cazului sau dar si ca urmare a presiunilor politice exercitate in legatura cu fratele acestuia, inca angrenat in viata politica a Romaniei, aflata in prag de campanie electorala pentru alegeri parlamentare”, dupa cum se mentioneaza in textul plangerii, conform aceleiasi surse.

Va reamintim ca Mircea Basescu a ajuns dupa gratii in iunie acest an, dupa ce a fost condamnat la patru ani, in dosarul in care DNA l-a acuzat de trafic de influenta, intr-un dosar legat de numele familiei lui Sandu Anghel.

213 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger