Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » Ministrul Tutuianu, noutati despre trecerea Institutului Cantacuzino la MApN

Ministrul Tutuianu, noutati despre trecerea Institutului Cantacuzino la MApN

Autor:

In cateva zile se vor sti concluziile analizei la zi pe care ministrul Apararii a cerut-o, cu privire la situatia Institutului Cantacuzino (IC).

 

20264890 1412601525488902 7308865501729603570 n tutuianu 720x480 Ministrul Tutuianu, noutati despre trecerea Institutului Cantacuzino la MApNLa cateva zile dupa ce s-a aflat, din discutia avuta in debutul sedintei de Guvern, de catre premierul Tudose si sefii ministerelor Sanatatii si Apararii, ca se are in vedere trecerea institutiei la MApN, Adrian Tutuianu a anuntat ca a dat termen 10 zile responsabililor pentru a prezenta nu doar analiza in cauza, ci si un proiect normativ ce vizeaza tocmai aceasta preluare. “Am constituit un grup de lucru la MApN care sa faca o evaluare a situatiei Institutului  (…) sa se stabileasca in ce conditii putem produce vaccinuri si desfasura alte activitati de natura stiintifica (…) acest colectiv lucreaza impreuna cu Ministerul Sanatatii si cu conducerea actuala a Institutului Cantacuzino”, a punctat oficialul guvernamental.

La nivel de cifre, ministrul a spus ca, in urma unei prime evaluari, ar rezulta ca ar fi nevoie, in primii 3 ani de functionare, “de circa 25 de milioane de euro”, anual, dar si ca se pare ca IC ar putea produce vaccin in doi ani.

Cat despre motivele pentru care s-a decis aceasta trecere la MApN si transformarea Institutului intr-o unitate militara, intrebat in acest sens, seful ministerului a dat urmatorul raspuns: “a fost trecut pe la mai multe ministere, nu a reusit nimeni sa-l puna in functiune, exista acolo (…) o anumita dezordine”.

sursa foto: Facebook/Adrian Tutuianu    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!