AcasăPoliticaMinistrul Sanatatii, discutii cu reprezentantii SANITAS: salariile personalului medical sa corespunda pregatirii

Ministrul Sanatatii, discutii cu reprezentantii SANITAS: salariile personalului medical sa corespunda pregatirii

Medicul clujean Patriciu Achimas-Cadariu, noul ministru al Sanatatii, e de parere ca lefurile celor care lucreaza in sistemul sanitar ar trebui sa fie, intre altele, proportionale cu pregatirea profesionala a acestora. Despre acest aspect s-a aflat in contextul intalnirii avute cu reprezentantii sindicatului SANITAS, cu care s-a intalnit in cea de-a doua parte a zilei de luni.

Dupa ce dimineata, la sediul institutiei in fruntea careia se afla, a avut loc o sedinta in care s-a discutat pe marginea evaluarii situatiei ranitilor din „Colectiv”, noul sef de la Ministerul Sanatatii a discutat si cu reprezentantii SANITAS. Si, din cate anunta institutia, intr-un comunicat, oficialul guvernamental a aflat de la acestia din urma care anume considera ca sunt principalele probleme care ar trebui solutionate si ce variante au ei pentru depasirea acestor sincope.

S-a vorbit, printre altele, despre Legea salarizarii unitare -prilej cu care ministrul si-a exprimat opinia ca salariile personalului medical trebuie sa corespunda nu doar pregatirii profesionale, ci si complexitatii atributiilor la locul de munca -despre deblocarea posturilor in sistemul Sanitar, dar si, din cate mai anunta ministerul, despre acordarea tichetelor de masa tuturor categoriilor de personal sanitar.

sursa foto: gov.ro

226 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger