AcasăPoliticaMinistrul Sanatatii: Cei care nu merg periodic la medicul de familie ar...

Ministrul Sanatatii: Cei care nu merg periodic la medicul de familie ar putea fi sanctionati

Daca nu mergeti de bunavoie la medicul de familie, pentru un control periodic, macar o data la trei ani, s-ar putea sa fiti amendati. Insa, masura se vrea a fi, pana la urma, tot in folosul pacientului, da de inteles ministrul Sanatatii.

Cum asa? Mergand pe ideea ca preventia e la fel de importanta precum tratarea unei probleme de sanatate, social-democratul aflat in fruntea ministerului de resort a anuntat, in cadrul unui interviu acordat Pro TV, ca e cat se poate de posibil ca, pe viitor, sa apara sanctiuni in cazul persoanelor care, timp de trei ani, nu calca pragul cabinetului medicului lor de familie, pentru un simplu consult si un set complet de analize, in urma caruia sa iasa la iveala, in timp util, eventualele situatii nedorite.

Cu alte cuvinte, daca unii nu merg de bunavoie la medic, s-ar putea ca, de teama unei eventuale sanctiuni, sa ajunga, totusi, sa-si verifice sanatatea. „La acest moment, planul e doar la stadiul de intentie, a punctat Nicolae Banicioiu. „Asta nu este reglata inca, dar avem in intentie in momentul de fata, si e prima oara cand o spun, ne gandim ca persoanele care nu merg o data la trei ani la medicul de familie sau nu isi fac un set de analize complet, sa introducem sanctiuni. Stiu ca este cel mai nepopular lucru pe care il spun in momentul de fata, dar pentru sistemul sanitar va insemna foarte mult”, a anuntat ministrul Banicioiu.

Valoarea acestor eventuale masuri de natura punitiva nu a fost inca anuntata. „Nu vreau inca sa pronunt sanctiunile, vor fi sanctiuni destul de dure”, s-a rezumat sa precizeze ministrul.

160 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger