AcasăPoliticaMinistrul Ramona Manescu, despre accidentul aviatic: S-a creat o stare generala de...

Ministrul Ramona Manescu, despre accidentul aviatic: S-a creat o stare generala de tensiune bazata pe speculatii

Considerand ca ar trebui asteptat rezultatul anchetei procurorilor, inainte ca lumea sa arunce cu vorbe grele in stanga si in dreapta, Ramona Manescu a punctat, marti, ca speculatiile din ultimele zile au creat tensiuni.

Vorbind despre tragedia din Apuseni, din 20 ianuarie, in urma careia cinci oameni au fost raniti si alti doi au murit, ministrul Transporturilor a insistat asupra faptului ca este in desfasurare o ancheta in acest caz si ca „Procuratura va stabili daca exista vinovatii in sistem”, iar „cei care au gresit vor plati”.

„Mi s-a parut ca s-a exagerat foarte mult. Nimeni nu a vrut sa asculte pozitiile expertilor. S-a creat o stare generala de tensiune si de neincredere fata de institutiile statului. (…) La ROMATSA sunt experti, fiecare zbor este monitorizat. Sa spunem ca in mod intentionat cineva de la ROMATSA a gresit, iar aceasta greseala a condus la moartea a doi oameni, mi se pare un pic exagerat in conditiile in care noi nu avem toate datele. Mi se pare lipsa de seriozitate sa discutam si sa speculam in momentul in care nu avem date concrete”, a precizat ministurl.

Manescu a reiterat o idee pe care a explicat ca a precizat-o si in cadrul intrunirii CSAT, de duminica. „Coordonatele care au fost date au fost luate ca atare. Au fost verificate dupa ce au fost primite de la ISU si reverificate de ROMATSA si se aflau in perimetrul pe care ROMATSA a putut sa-l stabileasca. (…) S-au facut speculatii ca STS-ul a dat niste coordonate eronate, ceea ce nu cred ca este cazul. E prea mult sa acuzam oamenii fara fundament”, a mai spus Ramona Manescu.

Declaratiile ministrului Transporturilor vin in aceeasi zi in care s-a anuntat ca dosarul provind accidentul aviatic din Apuseni -care a avut loc in urma cu doua saptamani- va fi preluat de catre Parchetul Militar. In urma aterizarii fortate a aparatului de zbor tip BN 2, la bordul caruia se aflau pilotul Adrian Iovan, copilotul Razvan Petrescu si un echipaj medical format din patru doctori si o studenta la Medicina, Iovan si tanara Aurelia Ion au pierit.

142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger