AcasăPoliticaMinistrul Justitiei, noi precizari despre OUG pe tema interceptarilor

Ministrul Justitiei, noi precizari despre OUG pe tema interceptarilor

Sefa Ministerului Justitiei spune cat se poate de clar ca nu regreta faptul ca a propus ca Serviciul Roman de Informatii sa devina organ special de cercetare penala, avand in vedere ca se presupune doar „punerea in executare a mandatului de supraveghere tehnica, nimic mai mult”. Iar acest lucru nu inseamna ca s-ar fi reinfiintat o divizie (a VI-a) a Securitatii, cum s-a vehiculat in ultima perioada, a tinut sa mai sublinieze ministrul.

„Critici cum ca am fi reinfiintat nu stiu ce divizie a Securitatii sunt complet nefondate”, a sustinut Raluca Pruna, amintind ca prin aceasta OUG SRI-ul isi mentine atributiile in privinta unor aspecte ce tin de siguranta nationala si de combaterea terorismului.

In conditiile in care a facut si in urma cu cateva ore precizari pe acest subiect, prin intermediul unei retele de socializare, Raluca Pruna a reluat subiectul si cu privilejul prezentei sale, luni dimineata, la prezentarea bilantului de activitate al Ministerului Public, pe anul trecut, doar ca de aceasta data a adus in discutie si recentul atac produs in capitala turca, despre care un bilant recent indica faptul ca ar fi cel putin 37 de decese. „Invit pe toata lumea care critica aceasta ordonanta sa se uite la ultimele atentate si sa se intrebe daca noi putem combate terorismul intr-un mod (…) amatoristic. Si eu cred ca nu. (…) Nu am absolut niciun regret si nu-mi pare rau”, a explicat Pruna.

Anterior, in postarea pe care a facut-o pe contul sau de Facebook, Raluca Pruna a explicat ca ordinanta de Urgenta adoptata vineri de catre reprezentantii Executivului „nu restrange drepturi si libertati”, ca e vorba despre „o solutie provizorie”, aspect pe care il mentionase si premierul, dar si ca Serviciul nu a primit alte competente fata de cele pe care le avea pana sa apara decizia CCR-ului prin care sa se precizeze ca, nefiind organ de cercetare penala, SRI-ul nu mai poate face interceptari in dosare penale.

135 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger