AcasăPoliticaMinistrul Justitiei da asigurari ca "Romania va avea curand un procuror general...

Ministrul Justitiei da asigurari ca „Romania va avea curand un procuror general bun”

Chiar in dimineata zilei in care reprezentantii Ministerului Public au prezentat raportul de activitate al institutiei, pe anul trecut, Raluca Pruna a facut cateva precizari in privinta cursei menite sa asigure un nou sef cu atributii depline la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in conditiile in care Parchetul General are, momentan, o conducere interimara.

Cu scurta vreme inainte ca perioada pe care aspirantii la fotoliul ocupat, pana la inceputul lunii februarie, de Tiberiu Nitu, sa se fi incheiat, exista pretendenti care si-au manifestat intentia de a ocupa aceasta functie, din cate s-a inteles din spusele sefei de la Ministerul Justitiei (MJ). Chiar daca nu a vrut sa ofere o cifra in acest sens, mai precis sa spuna, concret, cate persoane anume s-au inscris in aceasta cursa, oficialul a lasat sa se intrevada faptul ca nu s-ar pune problema sa nu exista doritori pentru aceasta post. „O sa aflati pe 16. Mai sunt doua zile. Nu doresc sa comentez. Suspansul a fost mare. Pe 16 o sa aflati. (…) Romania va avea curand un procuror general. Bun”, a explicat Raluca Pruna.

Va reamintim ca, dupa ce Nitu si-a prezentat demisia, pe fondul asa-numitului „scandal al coloanei oficiale”, cum a fost cunoscut in spatiul public, prim-adjunctul procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Bogdan Licu, a preluat – interimar- atributiile de sef al Parchetului General. Procedura pentru ocuparea functiei de sef al PICCJ a fost lansata pe 17 februarie.

sursa foto: Facebook/ Raluca Pruna

author avatar
Cristina Stefan
260 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger