AcasăPoliticaMinistrul de Interne: Nu au fost informatii inedite venite din partea SRI

Ministrul de Interne: Nu au fost informatii inedite venite din partea SRI

Nici bine nu a iesit presedintele, criticand modul in care a gestionat MAI-ul incidentele aparute la protestele de miercuri seara, din zona Palatului Victoria, ca oficialul guvernamental a lamurit cum au stat lucrurile din punctul sau de vedere.

Concret, chiar daca presedintele sustine ca ar fi fost primite informari de la SRI pe aceasta chestiune, ministrul de Interne contrazice aceasta varianta.

„Toata lumea a avut toate informatiile necesare. La MAI s-a stiut foarte exact cand si ce grupuri se pregatesc pentru a sparge demonstratia”, sustinea Iohannis in jurul orei 11, inainte de a cere lamuriri urgente si clare pe aceasta tema. „Eu nu am primit informari cu privire la eventuale intentii de provocare”, a afirmat Carmen Dan.

Totodata, ministrul a adus in discutie unele mesaje tip sms primite din directia Serviciului, insa de alti oficiali. „Aseara, intre orele 19.43 si 22.55, in mijlocul protestelor, secretarul de stat Viorel Stefu si seful Politiei (Romane -n.r), Bogdan Despescu, au primit mesaje sms din partea unui ofiter din cadrul SRI in care face referire exclusiv la posibila prezenta la protest a anumitor persoane. In general, activisti care participa constant la activitati de acest gen, precum si prezenta unor membri ai galeriilor, la modul general. Datele primite prin sms nu semnalau riscuri in ceea ce priveste tulburarea ordinii publice”, a sustinut sefa MAI.

De asemenea, Dan a mentionat „informatiile transmise erau de notorietate publica, cunoscandu-se faptul ca in apropierea zonei de desfasurare a protestelor avea loc un partida de handbal”.

„Nu au fost informatii inedite venite din partea SRI”, a conchis Carmen Dan.

206 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger