Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » Ministrul Culturii vrea sa reduca TVA-ul la carti!

Ministrul Culturii vrea sa reduca TVA-ul la carti!

Autor:

Un anunt cat se poate de imbucurator pentru pasionatii de lectura, primit chiar de Ziua Internationala a Cartii. Ministrul Culturii are in plan o masura de reducere a TVA-ului la carti pana la 5%.

 

10847213 761428880637313 5921257235837275470 o 333x500 Ministrul Culturii vrea sa reduca TVA ul la carti!Este vorba despre o scadere semnificativa a acestei cote, in conditiile in care in prezent taxa pe valoare adaugata la carti este de 9 procente.

Masura, despre care Ionut Vulpescu a anuntat initial ca se bucura atat de sprijinul premierului, cat si al sefului de la Finante, pentru ca, in urma cu scurt timp Victor Ponta insusi sa confirme acest lucru, printr-un mesaj pe Facebook, ar urma sa se aplice in cazul in care un amendament ce va fi depus la Camera va trece de votul deputatilor. “Am vorbit cu premierul Victor Ponta si cu ministrul Finantelor Eugen Teodorovici si am obtinut sprijinul lor pentru aceasta initiativa. Voi depune la Camera Deputatilor un amendament la proiectul Noului Cod Fiscal, prin care TVA pentru carti sa fie redusa la 5%, una dintre cele mai mici cote din Uniunea Europeana!”, a precizat, initial, deputatul PSD aflat in fruntea Ministerului Culturii, pe contul sau de Facebook.

Initiativa care i-a bucurat pe romanii care isi doresc sa aiba si mai mult acces la tot ceea ce inseamna carte este sustinuta, asadar, si de catre seful Guvernului, aspect anuntat pe aceeasi retea de socializare. “Sustin ideea unei cote ‪TVA de 5% pentru ‪carti!”, explica premierul, amintind, de asemenea, ca ar fi vorba despre una dintre cele mai scazute cote de la nivelul UE.

sursa foto: facebook.com/ionutvulpescu.roComenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-10-2017
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!