AcasăPoliticaMinistrul Cadariu cere demisii la Spitalul de Pediatrie din Pitesti

Ministrul Cadariu cere demisii la Spitalul de Pediatrie din Pitesti

Cazul copilasului adus, miercuri dupa-amiaza, din Arges in Capitala, cu serioase probleme de sanatate l-a facut pe seful de la Ministerul Sanatatii sa ceara masuri ferme la adresa conducerii Spitalului de Pediatrie din Pitesti.

De altfel, ministrul insusi a fost, seara trecuta, la „Marie Curie”, pentru a vedea cum se simte copilul in varsta de un an si patru luni, transferat acolo de la unitatea medicala pitesteana, si pentru a sta de vorba cu specialistii bucuresteni in grija carora a ajuns cel mic.

„Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu solicita public demisia conducerii Spitalului de Pediatrie din Pitesti  sau   demiterea   acesteia de catre  autoritatile  publice   locale in a caror administrare si responsabilitate se afla aceasta unitate spitaliceasca”, anunta inca de seara trecuta institutia condusa de catre Patriciu Achimas-Cadariu.=, din comunicatul respectiv mentionandu-se si faptul ca „astazi, 24.02.2016, la ora 12.20, conform datelor Directiei de Sanatate Publica Arges, a fost solicitat transferul la  Spitalul Marie Curie Bucuresti, fara a se raporta cazul catre Directia de Sanatate Publica Arges, in conformitate cu reglementarile in vigoare”.

Trebuie spus ca, potrivit MS, copilul a acuzat primele stari de rau inca de acum aproximativ doua saptamani, mai precis de pe 13 februarie, in tot acest rastimp fiind dus de parinti la mai multe spitale, inclusiv din Capitala.

Va reamintim, totodata, ca, in ciuda eforturilor medicilor de a-i salva din ghearele mortii, trei micuti au pierit, ca urmare a contractarii sindromului hemolitic-uremic, care afecteaza functiile renale ale organismului.

foto: gov.ro

67 afisari
Zenville

Ultimele știri

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...
proger