AcasăPoliticaMinistru: De multe ori MCV-ul a fost folosit ca instrument politic impotriva...

Ministru: De multe ori MCV-ul a fost folosit ca instrument politic impotriva Romaniei

Anna Birchal a facut o serie de precizari in privinta Mecanismului de Cooperare si Verificare si pe tema ridicarii MCV-ului.

„Cele 12 recomandari care au ramas acum cu titlul de obiective (…) sa fie (…) intr-un limbaj clar, fara echivoc, fara posibile interpretari viitoare (…) subiective politice. E o realitate ca de multe ori MCV-ul a fost folosit ca instrument politic impotriva Romaniei”, a declarat Birchall, la DC News.

Oficialul guvernamental a adus, apoi in discutie faptul ca in raportul din 2017 s-a mentionat faptul ca aceasta chestiune a MCV-ului nu este legata de politica aderarii Romaniei la Spatiul Schengen. „De ce numai acuma imi spui mie acolo ca MCV-ul nu trebuie legat de Schengen? (…) Inainte sa luam o decizie de Schengen, asteptam raportul MCV. E suparator ca daca te uiti in toti acesti ani (…) de multe ori s-a transformat (…) intotdeauna s-au adaugat alte si alte recomandari”, a adaugat ministrul delegat pentru Afaceri Europene.

Totodata, Birchall ca i se pare „o nedreptate fata de Romania” ca tara noastra sa ajunga sa detina presedintia Consiliului UE, in calitate de stat monitorizat prin MCV. „As fi primul stat care e intr-o astfel de situatie. E corect fata de Romania? Nu!”, a opinat ministrul Birchall.

author avatar
Andrei Coman
93 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger