Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » Ministru: De multe ori MCV-ul a fost folosit ca instrument politic impotriva Romaniei

Ministru: De multe ori MCV-ul a fost folosit ca instrument politic impotriva Romaniei

Autor:

Anna Birchal a facut o serie de precizari in privinta Mecanismului de Cooperare si Verificare si pe tema ridicarii MCV-ului.

 

ministru 1 Ministru: De multe ori MCV ul a fost folosit ca instrument politic impotriva Romaniei“Cele 12 recomandari care au ramas acum cu titlul de obiective (…) sa fie (…) intr-un limbaj clar, fara echivoc, fara posibile interpretari viitoare (…) subiective politice. E o realitate ca de multe ori MCV-ul a fost folosit ca instrument politic impotriva Romaniei”, a declarat Birchall, la DC News.

Oficialul guvernamental a adus, apoi in discutie faptul ca in raportul din 2017 s-a mentionat faptul ca aceasta chestiune a MCV-ului nu este legata de politica aderarii Romaniei la Spatiul Schengen. “De ce numai acuma imi spui mie acolo ca MCV-ul nu trebuie legat de Schengen? (…) Inainte sa luam o decizie de Schengen, asteptam raportul MCV. E suparator ca daca te uiti in toti acesti ani (…) de multe ori s-a transformat (…) intotdeauna s-au adaugat alte si alte recomandari”, a adaugat ministrul delegat pentru Afaceri Europene.

Totodata, Birchall ca i se pare “o nedreptate fata de Romania” ca tara noastra sa ajunga sa detina presedintia Consiliului UE, in calitate de stat monitorizat prin MCV. “As fi primul stat care e intr-o astfel de situatie. E corect fata de Romania? Nu!”, a opinat ministrul Birchall.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!