AcasăPoliticaMinistrii liberali Chitoiu si Gerea si-au depus demisiile din Guvern. Cine asigura...

Ministrii liberali Chitoiu si Gerea si-au depus demisiile din Guvern. Cine asigura interimatul!

Daniel Chitoiu

Ministul Finantelor, Daniel Chitoiu, si cel al Economiei, Andrei Gerea, si-au depus, miercuri, demisiile din Executiv.

Daniel Chitoiu

Este vorba de un gest formal, ce a avut loc dupa o noua discutie Ponta-Antonescu. Premierul a conformat acest demers in cadrul sedintei Executivului, mentionand ca interimatul la Economie va fi asigurat de Constantin Nita.Interimatul la Finante urmeaza sa fie preluat de catre insusi seful Guvernului, Victor Ponta. Conform legii, interimatul poate fi asigurat pe o perioada de 45 de zile.

In urma cu scurt timp, pe site-ul Guvernului au aparut precizari in acest sens. Si anume ca primul-ministru a avut o discutie pe aceasta tema cu partenerul sau de la conducerea Uniunii Social Liberale, Crin Antonescu, iar acesta din urma ar fi refuzat sa nominalizeze interimari pentru cele doua portofolii ramase fara ministri, ca urmare au fost preluate, interimar, de catre social-democrati. „Pentru functionarea stabila si eficienta a Guvernului, primul-ministru a avut o convorbire cu presedintele PNL, Crin Antonescu. Acestuia i s-a solicitat sa fie inaintate cele patru propuneri de ministri liberali pentru ministerele in discutie, dar propunerea a fost respinsa de catre presedintele Crin Antonescu, care a motivat ca nu doreste sa intre in contradictie cu deciziile interne ale PNL. Ulterior, primul-ministru Victor Ponta i-a solicitat presedintelui Crin Antonescu sa propuna doi ministri din partea PNL pentru a prelua interimatul la Ministerul Finantelor Publice si la Ministerul Economiei. Presedintele PNL, Crin Antonescu, a refuzat si in acest caz sa faca vreo propunere din partea PNL. Pentru asigurarea functionarii in conditii normale a acestor ministere foarte importante, primul-ministru a formulat doua propuneri pentru ocuparea interimara a acestor pozitii, pe care le va inainta spre aprobare Presedintelui României”, se precizeaza in comunicatul mentionat.

Va amintim ca propunerile liberalilor, in contextul remanierii guvernamentale, sunt Eugen Nicolaescu ca ministru de Finante, Teodor Atanasiu ca ministru al Economiei. Totodata, liberalii au anuntat ca, urmare a hotararii Delegatiei Permanente a PNL, ca propunerea formatiunii conduse de Antonescu pentru postul de ministru de Interne si vicepremier este Klaus  Iohannis.

89 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger