AcasăPoliticaMinisterul Sanatatii: nereguli la ANT si 4 spitale/ Sesizare catre ANI

Ministerul Sanatatii: nereguli la ANT si 4 spitale/ Sesizare catre ANI

In baza informatiilor continute de raportul Corpului de control al Ministerului Sanatatii, prin care s-ar fi identificat o serie de nereguli – la spitale si inclusiv la ANT, Vlad Voiculescu si-a anuntat intentia de a sesiza reponsabilii in materie, inclusiv Agentia Nationala de Integritate.

Mai precis, ministrul a facut public faptul ca raportul in cauza evidentiaza nereguli atat la patru spitale judetene – din Alba Iulia, Braila, Ploiesti si Resita, cat si la Agentia Nationala de Transplant (ANT). „La ANT nu exista proceduri si criterii clare de alocare a organelor, care au fost prelevate, catre pacientii care au nevoie de transplant”, a sustinut Voiculescu, adaugand ca n-a fost de gasit nici un registru pentru fiecare organ prelevat, cum ar fi trebuit.

Mai mult, ministrul a anuntat ca la aceasta institutie s-au descoperit „probleme in derularea unui proiect european”, si ca, in baza unei suspiciuni privind un posibil conflict de interese, urmeaza sa fie sesizata ANI, pentru a se lamuri situatia.

Cat despre cele patru unitati spitalicesti – verificate prin sondaj- s-a stabilit ca, desi aveau acreditare pentru a preleva organe, niciuna nu avea aparatura necesara declararii mortii cerebrale, drept urmare nu s-a facut nicio procedura de prelevare de organe pana la momentul de fata. Totodata, seful MS a anuntat ca toate centrele de transplant vor fi verificate.

sursa foto: Facebook

150 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger