AcasăPoliticaMinisterul Justitiei va propune un prag valoric pentru abuzul in serviciu

Ministerul Justitiei va propune un prag valoric pentru abuzul in serviciu

Tudorel Toader mută pe frontul extern

N-a trecut multa vreme de cand magistratii CCR-ului s-au pronuntat in privinta sesizarii de neconstitutionalitate invocate in cazul neprecizarii unui prag in cazul acuzatiei de abuz in serviciu, depuse de catre fosta sotie a sefului PSD, pana cand din directia Ministerului Justitiei sa fie facute precizari pe tema ultim mentionata.

Concret, in seara zilei de marti, din directia institutiei conduse de catre Tudorel Toader a fost emis un comunicat de presa, in care, dupa ce se mentioneaza aspectele precizate de catre reprezentantii Curtii Constitutionale – in speta ca este responsabilitatea legiuitorului – Parlamentul sau Guvernul – sa stabileasca acest prag –  faptul ca „fata de cele statuate, continutul infractiunii de abuz in serviciu urmeaza a fi reconfigurat prin consacrarea unui prag valoric„.

Mai exact, CCR-ul a transmis ca, „data fiind natura omisiunii legislative relevate, instanta constitutionala nu are competenta de a complini acest viciu normativ, intrucat si-ar depasi atributiile legale, actionand in sfera de competenta a legiuitorului primar sau delegat, aceasta fiind singura autoritate care are obligatia de a reglementa pragul valoric sau intensitatea vatamarii rezultate din comiterea faptei in cuprinsul normelor penale referitoare la infractiunea de abuz in serviciu.”

103 afisari

2 COMENTARII

  1. CHESTIUNEA Abuzului in serviciu ce merge IN TANDEM cu LEGEA SALARIZARII fac obiectul unui PLAN DIABOLIC conceput de catre mafiotii si banditii care pierd teren CE VA SCOATE NU LUMEA CI INTREAGA SOCIETATE IN STRADA. Cat de tampiti pot fi guvernanti si psd-istii sa creada ca au de-a face cu o turma de animale si nu cu un popor de oameni? Cum sa maresti de multe ori salariile de la 01. 07 2017 doar la primari si alesi locali si tot pentru ei BARONI LOCALI , banditi , mafioti, etc sa anulezi din codul penal pedeapsa pentru abuz in serviciu sau sa fixezi prag pentru pagube si prejudicii aduse din banul public?

  2. MOLDOVENE NU TE LASA INFLUIENTAT DE BARONI SI MAFIOTI, ABUZUL IN SERVICIU NU POATE AVEA IN RO NICI UN PRAG TINAND CONT DE COMPORTAMENTUL ABERANT CRIMINAL AL CELOR CE SE REGASESC INTR-O FUNCTIE PUBLICA OCUPATA FARA A INDEPLINI CRITERII DE PERFORMANTA ,DE INTEGRITATE, DE MORALITATE, DE COMPETENTA, DE EXPERIENTA, ETC. MENTINAND FORMA ACTUALA A PEDEPSEI PENALE PRIVIND ABUZUL IN SERVICIU A INTRAT FRICA IN BUGETARII CEI INCOMPETENTI, CLEPTOMANI, SEMIDOCTI, GOLANI, TICALOSI, MAFIOTI ETC.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger