AcasăPoliticaMin. Dezvoltarii, raspuns elaborat pentru primarul interimar in privinta Arenei Nationale

Min. Dezvoltarii, raspuns elaborat pentru primarul interimar in privinta Arenei Nationale

Un nou episod in ceea ce multi considera a fi „telenovela Arenei Nationale” a fost consemnat in ultima zi a saptamanii in curs, prin intermediul unui mesaj venit din directia Ministerului Dezvoltarii.

In conditiile in care, recent, primarul interimar al Capitalei ceruse oficialilor acestui minister urgentarea procedurilor in privinta agrementului tehnic, pas care sa duca la deschiderea lacatului pus, in noiembrie anul trecut, pe portile de acces ale celui mai mare stadion din tara, Sava anuntand ca, pana pe 21 martie, incinta ar putea fi redeschisa, oficialii din Ministerul Dezvoltarii Regionale si al Administratiei Publice (MDRAP) au tinut sa faca, public, o serie de precizari. In acest sens, a transmis un comunicat elaborat, cu detalii si precizari tehnice, in care e trecut si un raspuns adresat lui Sava. „Desi avizul si agrementul au fost semnate si certificate inca din februarie 2016, agrementul tehnic pentru membrana arhitecturala tip copertina, a fost ridicat de la Consiliul Tehnic Permanent pentru Constructii de catre reprezentantul ICECON SA in data de 03.03.2016 (…), fapt care arata ca situatia Arenei Nationale nu a reprezentat, pana la aceasta data, o prioritate pentru Primaria Municipiului Bucuresti”, noteaza reprezentantii ministerului condus de Vasile Dincu.

Mai mult, oficialii MDRAP dau de inteles ca daca edilul liberal are idei care sa duca la solutionarea chestiunii, asteapta sa le afle. „In cazul in care, domnul Primar General al Municipiului Bucureşti are o alta solutie pentru redeschiderea Arenei Nationale pentru competitiile si evenimentele publice, Ministerul Administratiei Publice si Dezvoltarii Regionale ii solicita Primarului sa declare public care este solutia si de ce a nu a transmis, pana acum, institutiilor abilitate, solutiile Domniei Sale”, conchid reprezentantii ministerului.

Va reamintim ca, dupa incendiul din „Colectiv”, s-a dechis inchiderea stadionului din Capitala, avand in vedere ca respectiva constructie nu are aviz de la ISU, constatandu-se ca acoperisul este realizat dintr-un material neomologat la noi in tara.

Continutul integral al comunicatului MDRAP este disponibil AICI.

105 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger