AcasăPoliticaMihai Razvan Ungureanu pleaca de la sefia SIE

Mihai Razvan Ungureanu pleaca de la sefia SIE

Al doilea mandat al lui Mihai Razvan Ungureanu in fruntea Serviciului de Informatii Externe s-a incheiat cu o demisie.

UPDATE 2: Din directia Presedintiei aflam faptul ca seful statului cere, prin intermediul unei scrisori adresate sefilor celor doua Camere ale Legislativului vacantarea functiei pe care, pana luni incepand, a ocupat-o Mihai Razvan Ungureanu. Mai exact, documentul suna astfel: „Stimate Domnule Presedinte, In temeiul prevederilor art. 65 alin. (2) lit. h) din Constitutia Romaniei, republicata, va propun Sa luati act de demisia din functia de director al Serviciului de Informatii Externe a domnului Mihai-Razvan UNGUREANU si sa declarati vacanta aceasta functie, urmand ca Parlamentul sa adopte, in acest sens, o hotarare in conformitate cu dispozitiile art. 76 alin. (2) din Constitutie”.Solicitarea adresata de Klaus Iohannis lui Calin Poepscu Tariceanu si, respectiv, lui Florin Iordache i-a facut pe multi sa inteleaga faptul ca presedintele ar putea numi cat de curand un succesor in fruntea SIE.

UPDATE: In perioada urmatoare, interimatul la sefia SIE va fi asigurat de catre generalul Silviu Predoiu. Acesta din urma a devenit adjunct al directorului Serviciului de informatii Externe in urma cu mai bine de 11 ani, in tot acest interval aflandu-se in cateva randuri in postura de director interimar al SIE, inclusiv in lunile de dinaintea numirii lui Ungureanu in fruntea Serviciului, adica din toamna lui 2014 si pana pe 29 iunie anul trecut.

Vestea s-a aflat in urma cu scurta vreme, astfel ca sunt putine detalii cu privire la motivele care l-au facut pe Ungureanu sa ia o astfel de hotarare.

In asteptarea unor precizari oficiale cu privire la conditiile in care a ajuns Mihai Razvan Ungureanu in postura de a renunta sa mai ocupe fotoliul de director SIE au aparut primele recatii in randul clasei politice. DETALII AICI.

author avatar
Cristina Stefan
492 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger