AcasăPoliticaMesajul lui Grindeanu pentru romanii din Anglia, pe fondul declansarii Brexit

Mesajul lui Grindeanu pentru romanii din Anglia, pe fondul declansarii Brexit

O data ce a devenit oficial faptul ca Guvernul condus de Theresa May a decis activarea Articolului 50 al Tratatului de la Lisabona, semn oficial ca s-a declansat procesul de plecare a Marii Britanii din Uniunea Europena, din directia Palatului Victoria a venit o prima reactie.

In sensul in care s-a transmis faptul ca Executivul condus de Sorin Grindeanu „a luat act de decizia Guvernului britanic”. Totodata, este redata o declaratie a prim-ministrului, din care reiese, in principal, faptul ca preocuparea principala a oficialilor guvernamentali este protejarea drepturilor compatriotilor aflati pe teritoriul acestui stat. „Regret faptul ca Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord nu va mai fi partenerul nostru in interiorul structurilor si institutiilor comunitare. (…) Prioritatea noastra este, acum, protejarea drepturilor cetatenilor romani in Marea Britanie”, a subliniat premierul, inainte de a adauga faptul ca, „pentru Romania, Regatul Unit este un partener esential si asa va ramane”.

In acest context, va amintim ca in aceasta zi imprtanta pentru natiunea britanica, Printul Charles, Mostenitor al Coroanei, se afla in Bucuresti, in prima din cele trei zile ale vizitei sale oficiale in Romania.

95 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger