AcasăPoliticaMaririle salariale. Iohannis asteapta legea la promulgat, Guvernul o contesta la CCR

Maririle salariale. Iohannis asteapta legea la promulgat, Guvernul o contesta la CCR

Klaus Iohannis si Dacian Ciolos, doi romani care vor intra in istorie. Unul datorita sotiei, celalalt pentru tehnocratie la drumul mare

In timp ce liberalii au anuntat inca de seara trecuta ca se gandesc sa conteste votul dat, deunazi, in Camera Deputatilor in privinta majorarii salariilor din Sanatate si Educatie, seful statului a anuntat, marti, ca asteapta proiectul la promulgare. Cateva ore mai tarziu, din directia Palatului Victoria s-a aflat ca Guvernul se va adresa Curtii Constitutionale in aceasta speta.

Luand lucrurile cronologic, e important de precizat, in prima faza, faptul ca liberalii- care nu au fost prezenti la votul din Camera Deputatilor- au invocat lipsa cvorumului la momentul la care s-a adoptat Ordonanta 20/2016, care prevede cresteri, in medie, cu 15 procente ale salariilor din Educatie si Sanatate.

Intrebat cum priveste lucrurile in aceasta privinta, seful statului s-a ferit sa se pronunte, alegand sa spuna doar ca asteapta ca proiectul a ajunga pe masa sa, la Cotroceni. „Aceste lucruri se vor lamuri, desigur, intre cei care trebuie sa lamureasca chestiunea, banuiesc in Parlament. Iar in ce priveste legea, eu sunt pozitiv. Astept legea la promulgare”, a anuntat Iohannis.

Nici nu a apucat bine presedintele sa faca aceasta precizare, ca de la Palatul Guvernului, prin vocea premierului insusi, s-a anunta faptul ca Executivul se va adresa CCR-ului, unul dintre motivele invocate pentru contestarea demersului fiind acela ca proiectul nu a fost supus unei dezbateri.

author avatar
Cristina Stefan
257 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger