Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » Mai multi pesedisti propun schimbari pe tema convocarii unui referendum

Mai multi pesedisti propun schimbari pe tema convocarii unui referendum

Autor:

Si-au propus sa limiteze tematicile in cazul carora primul om in stat ar putea sa convoace un referendum.

 

16938593 1231610580286046 4490738777653729538 n nicolicea Mai multi pesedisti propun schimbari pe tema convocarii unui referendumMai multi pesedisti, printre care si seful Comisiei Juridice din Camera, au initiat o propunere legislativa prin care se vrea ca presedintele sa nu mai poata convoca astfel de consultari populare pe teme ce sunt reglementate de Parlament.

Concret, parlamentarii in cauza au demarat o dezbatere publica, menita sa adune pareri si idei ce ar urma sa se concretizeze “in propuneri de modificare si completare a propunerii legislative privind Legea nr.3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului”, din cate a anuntat Eugen Nicolicea, presedintele Comisiei juridice, de disciplina si imunitati de la Camera Deputatilor.

Mai precis, presedintele nu ar mai putea convoca un referendum pe amnistie, gratiere sau in chestiuni ce tin de fiscalitate.

Ramane, insa, de vazut ce soarta va avea initiativa celor patru pesedisti  -in speta Nicolicea, Oana Florea, Alexandru Balanescu si Iulian Iacomi.

Coincidenta sau nu, demersul vine pe fondul intentiei manifestate de catre primul om in stat de a convoca un referendum pe teme de Justitie, pe fondul aprobarii OUG 13, intre timp abrogata. Trebuie mentionat, insa, ca, desi Klaus Iohannis a primit unda verde din legislativ inca de la mijlocul lunii februarie pentru organizarea unei consultari populare, nu s-a ales inca o data si o intrebare pentur referendumul in cauza. Chiar si asa, presedintele declara, in urma cu doua saptamani, ca nu a abandonat ideea.

sursa foto: Facebook


1 Comentariu la Mai multi pesedisti propun schimbari pe tema convocarii unui referendum

  1. ZORO

    EAXAMINAREA PSIHIATRICA A PARLAMENTARILOR TREBUIE INCEPUTA CU ACEST BORFAS.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!