AcasăPoliticaMai multi ofiteri inaintati in grad, la Cotroceni, chiar de Ziua Nationala

Mai multi ofiteri inaintati in grad, la Cotroceni, chiar de Ziua Nationala

Dupa ce, in jurul pranzului, a participat, in Piata Constitutiei la parada militara, la traditionalul ceremonial ce are loc in fiecare an, de 1 decembrie, Ziua Nationala pe agenda zilei de marti a presedintelui au mai figurat, printre altele, atat discutii – in sistem videoconferinta- cu militarii romani aflati in teatrele de operatii din afara tarii, cat si o ceremonie de inaintare in grad.

In cadrul acestui din urma eveniment, ce s-a incheiat in urma cu scurt timp, la Cotroceni, au fost avansati in grad mai multi ofiteri. Concret, la propunerea Ministrului Apararii, al Internelor, dat si a Directorului Serviciului de Protectie si Paza, Klaus Iohannis a ales sa ii inainteze in grad, chiar in ziua de 1 decembrie, in semn de apreciere „pentru rezultatele remarcabile si profesionalismul” pe care l-au demonstrat in indeplinirea misiunilor care le-au fost incredintate.

„Am luat in considerare faptul ca ofiterii propusi sunt reprezentativi pentru aceste institutii si isi indeplinesc in mod exemplar indatoririle ce le revin in structurile pe care le comanda. Acest demers nu este doar simbolic. El constituie un semn al sustinerii proiectului de modernizare a institutiilor cu atributii in domeniul securitatii nationale. (…) Va indemn sa priviti acest moment nu ca pe o incununare de cariera, ci ca pe un nou inceput”, le-a transmis presedintele reprezentantilor legii prezenti la Cotroceni, la ceremonia desfasurata in dupa-amiaza zilei in care Romania marcheaza implinirea a 97 de ani de la Marea Unirea a Principatelor.

sursa foto: Facebook/Klaus Iohannis

author avatar
Cristina Stefan
340 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger