AcasăPoliticaMacovei vrea si independent la Cotroceni, si cu sufletul in PDL

Macovei vrea si independent la Cotroceni, si cu sufletul in PDL

Desi a trecut peste directivele partidului si si-a anuntat candidatura la prezidentiale, Monica Macovei  nu se da dusa din PDL.

Monica Macovei sustine ca doar ea poate sa-l bata pe Victor Ponta in alegeri

In timp ce colegii o acuza ca incurca cu buna stiinta planurile dreptei pentru alegeri, Monica Macovei traduce intr-o cu totul alta nota candidatura ei ca independent. „Eu nu divizez dreapta. Unesc dreapta si sunt singura care poate sa-l bata pe Ponta. Ajut dreapta sa castige. (…) Pe Ponta vreau sa-l bat. Eu sunt de dreapta. Si, repet, intrarea mea in aceasta competitie ajuta dreapta. Eu sunt persoana care pot sa aduc voturi si din randul celor care merg in mod regulat la vot pe partea dreapta si din randul celor care sunt dezamagiti de politica si care stau acasa”, a explicat eurodeputata, mentionand ca nu vede de ce ar trebui sa renunte la calitatea de memebru al PDL. „Nu mi-am dat demisia din PDL si in acest moment nici nu intentionez sa mi-o dau. Am facute multe lucruri alaturi de PDL. Imi aduc aminte bataliile date pentru statul de drept si altele, multe lucruri bune pentru tara. Asta este decizia mea. Deci, nu ma exclud deloc din partid”, a conchis Macovei.

Blaga nu o mai vrea prin preajma

De partea cealalta insa, liderul democrat-liberal Vasile Blaga a dat de inteles ca, odata cu anuntarea candidaturii, Monica Macovei a rupt orice legatura cu PDL-ul. „Decizia Monicai Macovei nu a fost o surpriza pentru mine. Domnia sa nu intelege sa respecte propriile reguli. Noi nu dam afara pe nimeni din PDL, dar cand are o candidatura in afara partidului se afla in afara partidului. Se exclude singura”, a afirmat Blaga. „Monica Macovei a ales un drum in afara partidului. E o decizie care o impiedica sa mai priveasca in ochi PDL-istii care au dus-o in Parlamentul European”, a subliniat si prim-vicepresedintele PDL, Catalin Predoiu.

Are votul lui Paleologu

Printre atatea critici, Monica Macovei a primit si un prim mesaj de sustinere. Din partea deputatului Theodor Paleologu care, desi saluta anuntul, nu crede in sansa reala a independentei Macovei. „Nu cred ca poate castiga, dar daca este destul de inteleapta, va determina o schimbare in planurile paguboase de pana in prezent. Oricum, cele 12 procente ale PDL-ului i se datoreaza in mare masura, asa ca n-are dreptate Catalin Predoiu sa spuna ca Macovei nu-si mai poate privi in ochi colegii PDL-isti. Si n-are dreptate, dupa mine, nici presedintele Basescu sa-i reproseze tot timpul o divergenta care ar trebui mai degraba depasita decat rascolita la nesfarsit”, a comentat Paleologu pe pagina lui de socializare.

 

author avatar
Ana-Maria Ludatser
607 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger