AcasăPoliticaMacovei, protest fata de declaratiile sefului CE: "Angajeaza statele din fostul bloc...

Macovei, protest fata de declaratiile sefului CE: „Angajeaza statele din fostul bloc comunist intr-o logodna fortata cu dictatura”

Deranjata de recentele afirmatii ale presedintelui Comisiei Europene, cu referire la relatia statelor europene fata de Rusia, europarlamentarul care, la un moment dat, a condus Ministerul Justitiei, a decis sa-si exprime sirul de nemultumiri creat de declaratiile lui Jean-Claude Juncker prin intermediul unui protest in scris, la care, din cate a anuntat Macovei, sefa M 10 ar vrea si un raspuns.

„Nu accept niciun compromis care sa scoata Romania la mezat. Nu se pot anula 50 de ani de comunism si dictatura cu o carioca prin care sa se redeseneze Europa. Suveranitatea este un drept pe care ni l-am castigat. Nu vom permite ca istoria sa se repete si sa reintram sub influenta Rusiei”, isi incepe Monia Macovei, cat se poate de direct si categoric, pledoaria, dupa cum reiese dintr-un mesaj pe care l-a postat, in urma cu scurt timp, pe o retea de socializare.

Amintind de o afirmatie a actualului lider de la Kremlin, politiciana deplange lipsa unei reactii la momentul respectiv, din partea oficialilor europeni. „Declaratiile lui Jean-Claude Juncker angajeaza statele din fostul bloc comunist intr-o logodna fortata cu dictatura si incalcarea flagranta a drepturilor omului. Nu am vazut nicio reactie ferma atunci cand Vladimir Putin a afirmat ca armata rusa poate ajunge in cateva ore la Bucuresti, capitala unui stat membru al Uniunii Europene”, remarca eurodeputatul.

Drept urmare, Macovei mai anunta, tot pe Facebook, faptul ca a trimis, joi, „un Protest presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, fata de declaratiile privind relatia cu Rusia si i-am cerut, in scris, explicatii”, atasand si textul demersului cu pricina.

author avatar
Cristina Stefan
127 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger