Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » Macovei atata imaginatia procurorilor: Catusele, inlocuite cu esarfe de matase

Macovei atata imaginatia procurorilor: Catusele, inlocuite cu esarfe de matase

Autor:

Amendamentele la Codul de Procedura Penala  propuse de senatorul PSD Serban Nicolae nu sunt deloc pe placul Monicai Macovei. ”Catusele au rol de imobilizare nu de intimidare”, sustine aceasta.

 

Monica Macovei Miting Basescu Diana 0007 resize Macovei atata imaginatia procurorilor: Catusele, inlocuite cu esarfe de matase

In opinia Monica Macovei, coruptii trebuie legati oricum

Europarlamentarul Monica Macovei merge mai departe cu cinsimul, explicand rolul benefic al catuselor. „Din cauza  tulburarii, supararii, emotiei din acel moment, persoana arestata  poate ca se raneste pe sine, poate ca raneste pe altcineva sau pe cei care pun in aplicare un mandat de arestare emis de judecator. De aceea se folosesc catusele, pentru imobilizare”, a afirmat Macovei, citata de rfi. Convinsa fiind ca  genul acesta de argumente nu sunt totusi suficient de convingatoare, sefa partidului M10 a plusat si cu o propunere: imobilizarea cu esarfe de matase. „Daca nu ne plac catusele, putem sa gasim alt mod de imobilizare. Cu altceva, nu stiu … esarfe din matase, dar care sa reziste. Important este ca e un mijloc de imobilizare si nu de intimidare sau altceva. (…) Cineva care este in stare de arest preventiv trebuie sa fie imobilizat pe timpul transportului sau in momentul in care este arestat preventiv, nu conteaza ce infractiune a comis”, a mai spus Monica Macovei, aratand ca eliminarea arestului preventiv pentru alte fapte decat cele comise cu violenta afecteaza lupta impotriva coruptiei. „Politicienilor nu le pasa de oameni, ci le pasa de ei. E vorba de protectia lor, a politicienilor”, a conchis europarlamentarul.

 Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-10-2017
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!