AcasăPoliticaMACOVEI: Antonescu si Zgonea pregatesc la nivel emotional gratierea lui Gigi Becali

MACOVEI: Antonescu si Zgonea pregatesc la nivel emotional gratierea lui Gigi Becali

Europarlamentarul democrat liberal sustine ca in ultimele zile premierul Ponta si-ar fi „intensificat atacurile la adresa justitiei”. Mai mult, considera ca recentele declaratii ale liderilor celor doua Camere, Crin Antonescu si Valeriu Zgonea, dupa condamnarea lui Gigi Becali, ar pregati, „la nivel emotional”, cererea de gratiere a deputatului.

„In doar cinci zile, Victor Ponta si-a intensificat atacurile la adresa justitiei: le-a dat ordine procurorilor si le-a transmis judecatorilor ca nu vrea sa vada in inchisoare persoanele pe care le simpatizeaza”, considera Monica Macovei, intr-o postare pe blogul sau.

La doar doua zile dupa ce Becali a aflat decizia magistratilor, care au decis sa fie condamnat la trei ani de inchisoare in dosarul privind schimbul de terenuri cu Ministerul Apararii, europarlamentarul sustine ca declaratiile lui Crin Antonescu, presedintele Senatului, si ale lui Valeriu Zgonea, presedintele Camerei, cu privire la acest subiect, nu ar face altceva decat sa pregateasca terenul pentru o eventuala gratiere a omului de afaceri. „Presiunea pe care premierul Ponta o pune pe magistrati este inacceptabila. I se adauga si declaratiile de simpatie lansate de cei doi presedinti ai Parlamentului, Antonescu si Zgonea, “intristati” de decizia instantei de a-l condamna pe Becali si pregatind, la nivel emotional, terenul pentru cererea de gratiere. Altfel, nu ar exista in acest moment niciun motiv obiectiv pentru ca Gigi Becali sa primeasca gratierea. Nimeni nu vorbeste insa de prejudiciul adus statului de Becali, de aproape 1 milion de euro, prin schimbul de terenuri, bani cu care puteau fi facute scoli sau strazi. Ponta, Antonescu, Zgonea vorbesc despre Becali de parca el ar fi victima vreunei infractiuni. Lucrurile stau exact invers: el este autorul si noi toti suntem victimele furate”, continua Macovei.

In final, Macovei considera ca seful Executivului ar da ordine Justitiei, in functie de simpatiile ori antipatiile personale. „Premierul Ponta a inceput o noua relatie cu Justitia: da ordine, cere condamnari sau scutiri de inchisoare in functie de simpatiile sau antipatiile personale. Tocmai cand justitia se dezinhibase si aplica legea egal pentru toti. Justitia asa trebuie sa ramana, orice ar spune Ponta sau alti politicieni”, se incheie mesajul postat pe blogul Monicai Macovei.

author avatar
eNational
512 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger