AcasăPoliticaLui Dragnea nu-i surade schimbarea procedurii privind numirile sefilor Parchetelor

Lui Dragnea nu-i surade schimbarea procedurii privind numirile sefilor Parchetelor

„Este o procedura care functioneaza, de o perioada lunga de timp”, cu trei entitati publice diferite implicate, drept urmare n-ar fi oportuna o schimbare, in sensul excluderii din procesul de numire a sefilor Parchetelor atat a sefului statului, cat si a ministrului Justitiei.

Cel putin astfel vede lucrurile seful PSD, semn ca lui Dragnea nu prea ii surade initiativa lui  Calin Popescu Tariceanu care vrea eliminarea oricarui factor politic in privinta numirilor sefilor din Justitie – al conducerii Instantei Supreme, Parchetului General, DNA-ului si DIICOT.”Eu am mai avut un punct de vedere in legatura cu acest proiect de lege. Poate ca situatia actuala este o situatie mai buna decat varianta propusa. Nu stiu daca e ideala, dar acum sunt totusi trei entitati implicate in aceste numiri, in procesul de numire. Si poate acest echilibru intre trei entitati, care practic functioneaza independent, s-ar putea sa fie mai bun”, a declarat Dragnea.

Si avand in vedere ca initiativa a trecut deja de prima Camera sesizata, fiind votata tacit de deputati, iar Senatul are calitate de for decizional, liderul social-democrat a lasat sa se inteleaga ca senatorii PSD nu vor da unda verde acestui proiect. „Eu cred ca senatorii PSD vor avea acelasi punct de vedere ca si mine”, a subliniat Liviu Dragnea.

author avatar
Cristina Stefan
64 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger